Και δεύτερο SUV από την Lynk & Co


Πρόσφατα γράψαμε για την κινεζική εταιρία και το μπάσιμο που θέλει να κάνει στην ευρωπαϊκή αγορά. Μόλις πρόσφατα η Lynk & Co παρουσίασε στο Άμστερνταμ το 02 που θα διευρύνει την γκάμα της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 27/3/2018

Όπως ίσως να γνωρίζετε η Lynk & Co ανήκει στον όμιλο της Geely και θα κατασκευάζει το 01 στο εργοστάσιο της Volvo στο Βέλγιο. Δίπλα στο 01 θα παράγεται και το 02 που ουσιαστικά αποτελεί το τρίτο μοντέλο της μάρκας (υπάρχει και το 03 Sedan) και έχει επιβεβαιωθεί πως θα διατίθεται στην Ευρώπη. Τα αρχικά σημεία πώλησης θα βρίσκονται στην Βαρκελώνη, το Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και το Λονδίνο με την Lynk &Co και θα είναι στοχευμένα γύρω από κεντρικά «fashion» σημεία.

Το Lynk & Co 02 πιθανότατα βασίζεται στο σασί του Volvo XC40 και αποτελεί μία πιο στιλάτη crossover εκδοχή του 01 αφού έχει κοντύτερο μεταξόνιο και χαμηλότερο ύψος (τουλάχιστον σε σχέση με το σουηδικό SUV). Η βασική διάταξη θα είναι υβριδική έχοντας ως βασικό στοιχείο τον νέο turbo τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα των 1.500 cc που μόνος του αποδίδει 156 PS. Την κίνηση θα αναλαμβάνει κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις, όταν η καθαρή ηλεκτρική αυτονομία θα φτάνει περίπου τα 50 km.

Φυσικά οι Κινέζοι έχουν και περαιτέρω σχέδια επέκτασης του δικτύου τους, το οποίο όμως θα λειτουργεί περισσότερο με την λογική του online καταστήματος. Μάλιστα οι Κινέζοι περιγράφουν το 02 ως ένα smartphone πάνω σε τροχούς και πως η διαδικασία απόκτησής του θα είναι εξίσου εύκολη. Όπως και αν έχει ακούγεται μια ενδιαφέρουσα περίπτωση και μένει να δούμε κατά πόσο πετυχημένη θα αποδειχθεί η διείσδυση της Lynk & Co στην Ευρώπη.