Και έκδοση TGI για το Seat Arona


Στο Παρίσι θα κάνει πρεμιέρα η πιο «πράσινη» έκδοση του Arona που θα καταναλώνει ως κύριο καύσιμο φυσικό αέριο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 1/10/2018

Η Seat (και γενικότερα τα σήματα του ομίλου VW) είναι μία από τις εταιρίες που επενδύουν στην αεριοκίνηση και στο σαλόνι του Παρισιού θα παρουσιάσει το Arona TGI. Πρόκειται για μια έκδοση που πλαισιώνει τις αντίστοιχες των Mii, Ibiza και Leon και που καταναλώνει φυσικό αέριο CNG. Το οποίο αποθηκεύεται σε τρεις δεξαμενές που βρίσκονται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου (συγκεκριμένα χωρούν 14,2 kg CNG) με το χώρο αποσκευών να περιορίζεται από τα 400 lt στα 282 lt.

Κάτω από το καπό υπάρχει ένας 1.0άρης υπερτροφοδοτούμενος τρικύλινδρος κινητήρας που αποδίδει 90 PS και 160 Nm ροπής που μεταφέρονται στους μπροστινούς τροχούς μέσω κιβωτίου έξι σχέσεων. H λειτουργία του ξεκινά με καύση CNG (εκτός και αν η θερμοκρασία είναι κάτω από τους -10 βαθμούς Κελσίου) και η προσφερόμενη αυτονομία φτάνει τα 400 km.

Υπάρχει και ένα πρόσθετο ρεζερβουάρ αμόλυβδης για επιπλέον 160 km και για κίνηση σε περιοχές που δεν υπάρχει δίκτυο CNG. Όσο για τις επιδόσεις η διαδικασία του 0-100 km/h επιτυγχάνεται σε 12,8 sec με την τελική στα 172 km/h. Το Arona TGI αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή με εξαιρετικά χαμηλό κόστος χρήσης και μεγάλη φιλικότητα προς το περιβάλλον με εκπομπή CO2 έως 25% μικρότερη.