Και η Seat θέλει να γίνει κάτι σαν Alfa Romeo


Η Alfa Romeo μετά τη Hyundai γίνεται πρότυπο και για την εξέλιξη της Seat σε μια μάρκας με πιο σπορ χαρακτήρα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 8/8/2018

Μπορεί η Alfa Romeo να μην περνά τα καλύτερα χρόνια της ιστορίας της αλλά η λάμψη της εξακολουθεί να υφίσταται. Και αν όχι τόσο για τους υποψήφιους αγοραστές των μοντέλων της τουλάχιστον για τους άλλους κατασκευαστές.

Η αρχή έγινε από την πλευρά της Hyundai η οποία ανάφερε πως θέλει τα νέα της μοντέλα να είναι πιο sexy από αυτά της Alfa Romeo, ενώ τη σκυτάλη πήρε ο όμιλος Volkswagen. Και μάλιστα μέσω του επικεφαλής του Herbert Diess. Ο οποίος σε αναφορά του στο Automotive News είπε αναφορικά με τη Seat πως ο στόχος του ομίλου είναι να εξελιχθεί σε έναν άμεσο ανταγωνιστή της παραδοσιακής ιταλικής εταιρείας.

Αυτό στην πράξη θα σημαίνει πως τα μοντέλα της ισπανικής εταιρείας θα πρέπει να γίνουν ακόμα πιο δυναμικά και σπορ. Η εξέλιξη αυτή, αν τελικά υλοποιηθεί, εντάσσεται στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης του γερμανικού ομίλου και στην προσπάθεια που θα γίνει οι (πολλές) μάρκες του να αποκτήσουν ακόμα πιο συγκεκριμένη τοποθέτηση και πιο ξεκάθαρη ταυτότητα.

Μάλιστα ο Diess ανέφερε χαρακτηριστικά πως οι προοπτικές για μια τέτοια εξέλιξη της Seat είναι θετικές, καθώς το όνομα της Alfa Romeο μπορεί να σημαίνει πολλά για όσους την έζησαν στην περίοδο ακμής της αλλά σχεδόν τίποτα για τους νεότερους.