Και η Volvo στο "παιχνίδι" του downsizing


Δοκιμάζει έναν νέο 3κύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα με απόδοση έως και 180 ίππους!

  • 12/12/2014

Η Volvo σκοπεύει να προσθέσει στη γκάμα της έναν ελαφρύ τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης, ο οποίος βρίσκεται ήδη σε στάδιο δοκιμών.

Ο κινητήρας είναι εξ ολοκλήρου εξελιγμένος στη Σουηδία και θα αποτελέσει το επόμενο βήμα για τη Volvo Cars, μετά την παρουσίαση των τετρακύλινδρων δίλιτρων κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου Drive-E, στην επίδειξη τεχνολογικής υπεροχής αναπόσπαστα συνδεμένης με επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση.

Η Volvo έχει μεγάλη παράδοση στην εξέλιξη δικών της 6-κύλινδρων και 5-κύλινδρων κινητήρων, με πιο πρόσφατη τη νέα γενιά 4-κύλινδρων Drive-E δίλιτρων κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου. Η παρουσίαση ενός 3-κύλινδρου κινητήρα, νέου μέλους στην οικογένεια Drive-E, αντικατοπτρίζει την πρόθεση της σουηδικής μάρκας για τεχνολογικά προηγμένο “downsizing”.

Η υλοποίηση τεχνολογίας αιχμής της εταιρείας σε συνδυασμό με προηγμένες τεχνικές ανάλυσης, προσφέρουν τη δυνατότητα για αυξημένη ισχύ και καλύτερη απόδοση από κινητήρες χαμηλότερου κυβισμού και μικρότερου αριθμού κυλίνδρων.

«Η εξέλιξη των τετρακύλινδρων κινητήρων Drive-E, που ήδη έχουν αποδείξει την υψηλή ποιότητά τους, αποτέλεσε για μας την καλύτερη βάση για όλο το πρόγραμμα του νέου τρικύλινδρου κινητήρα», δήλωσε ο Μίκαελ Φλάις (Michael Fleiss), Αντιπρόεδρος Κινητήριων Συστημάτων στη Volvo Cars.

Ο Δρ. Πήτερ Μέρτενς (Dr. Peter Mertens), Αντιπρόεδρος Έρευνας και Ανάπτυξης της Volvo Cars, δήλωσε σχετικά: «Το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς τα τελευταία χρόνια, έχει επιτρέψει στη Volvo Cars να επενδύσει τεράστια ποσά σε έρευνα και εξέλιξη. Σήμερα απολαμβάνουμε τα οφέλη αυτών των επενδύσεων, κατακτώντας ξανά την πρώτη θέση όσον αφορά στην εξέλιξη και παρουσίαση νέων προηγμένων κινητήριων συστημάτων. Ο νέος τρικύλινδρος κινητήρας βενζίνης θα είναι κορυφαίος στην κατηγορίας του!».

Ο νέος τρικύλινδρος κινητήρας, με την ευελιξία που διαθέτει η Volvo χάρη στην τεράστια εμπειρία της στην τεχνολογία turbo, αναμένεται να είναι ένας από τους κινητήρες που θα εξοπλίσουν μελλοντικά τόσο τη σειρά «40» όσο και την «60». Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι θα κατασκευάζεται στην ίδια γραμμή παραγωγής με τους νέους τετρακύλινδρους δίλιτρους Drive-E κινητήρες. Το γεγονός αυτό θα επιτρέπει στη Volvo Cars να έχει τη δυνατότητα να ρυθμίζει την παραγωγή ανάλογα με τη ζήτηση, αφ’ ενός μειώνοντας το χρόνο παράδοσης, αφ’ ετέρου επιτυγχάνοντας τη βέλτιστη παραγωγή οχημάτων.

Ο νέος τρικύλινδρος κινητήρας της Volvo που θα έχει απόδοση έως και 180 ίππους, θα καλύπτει τις προδιαγραφές εκπομπής ρύπων Euro 7.