Και το όνομα αυτής: Porsche Taycan


H πρώτη ηλεκτρική Porsche που μέχρι τώρα γνωρίζαμε με την κωδική ονομασία Mission E απέκτησε το οριστικό της όνομα, το Taycan
 

  • 10/6/2018

Στις εκδηλώσεις που γίνονται για τα 70 χρόνια της Porsche στην Πολωνία, η εταιρία προχώρησε και στα ...βαφτίσια του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου στην ιστορία της. Αυτό που μέχρι τώρα γνωρίζαμε ως Mission E θα έχει πλέον το εταιρικό όνομα Taycan, το οποίο σύμφωνα με την εταιρία είναι το όνομα ενός νεαρού και ζωηρού αλόγου (θυμίζει λίγο Ferrari, έτσι δεν είναι;...)

Από όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα θα εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες, που συνδιαστικά θα αποδίδουν 600 άλογα. Οι επιδόσεις θα είναι καταιγιστικές, με το 0-100 km/h να έρχεται σε λιγότερο από 3,5 δευτερόλεπτα, το 0-200 km/h να είναι κάτω από 12 δευτερόλεπτα. 

Η αυτονομία με βάση τα σημερινά δεδομένα των μπαταριών θα ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα, αν και η Porsche ξεκαθαρίζει ότι η τεχνολογία που θα χρησιμοποιεί θα επιτρέπει την γρήγορη φόρτιση, ιδίως στους δικούς της ταχυφορτιστές που θα εγκατασταθούν σε πολλά σημεία στην Ευρώπη.

Για την κατασκευή του αλλά και για τα υπόλοιπα ηλεκτρικά της σχέδια, η εταιρία διπλασίασε τις επενδύσεις της μέχρι το 2022, φθάνοντας τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τα 500 εκατομμυρια θα ξοδευτούν στην Τaycan. 

Aπό τα υπόλοιπα, πάνω από 1 δισεκατομμύριο θα αφορά τον εξηλεκτρισμό της υπάρχουσας γκάμας, ενώ τα περισσότερα θα πάνε στην έρευνα και εξέλιξη νέων τεχνολογιών, καθώς και στην εκ βάθρων αλλαγή και εκσυγχρονισμό των εργοτασίων της ώστε να είναι σε θέση να παράγουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα.