Κακοκαιρία Barbara: Τι ισχύει με το πρόστιμο για τις αλυσίδες – Η απάντηση του Υπουργείου (video)


Πόσο είναι το πρόστιμο; Τι ισχύει με τα χειμερινά ελαστικά; Ποιες αλυσίδες ταιριάζουν σε κάθε αυτοκίνητο; Τι πρέπει να κάνει ο οδηγός που θα αποκλειστεί στα χιόνια; Όλες οι απαντήσεις στο φλέγον θέμα των ημερών.

  • ΦΩΤΟ: PIXBAY
  • 4/2/2023

Εδώ και μερικές ώρες έχει ξεσπάσει ένας πανικός ανάμεσα στους οδηγούς των αυτοκινήτων ενόψει της κακοκαιρίας Barbara η οποία θα πλήξει πολλές περιοχές της χώρας, ενώ οι προγνώσεις μιλούν και για χιονόπτωση στην Αττική.

Προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, ο Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος τοποθετήθηκε στην εκπομπή «Οι Δεκατιανοί» στον ΣΚΑΪ.

Κατά την εισαγωγή του ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι βρίσκεται στην «παγωμένη» Πτολεμαΐδα και ο ίδιος έχει επιλέξει να εφοδιάσει το αυτοκίνητό του με χιονολάστιχα, όπως κάνουν άλλωστε πολλοί κάτοικοι της βόρειας Ελλάδας που κάθε χειμώνα η θερμοκρασία πέφτει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Από εκεί και πέρα σημείωσε ότι η Πολιτεία είναι για πρώτη οργανωμένη και έτοιμη να αντιμετωπίσει την κακοκαιρία ενώ συμπλήρωσε:

«Από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο είναι καλό να έχουμε τις αλυσίδες στο αυτοκίνητό μας. Πρόστιμο μπαίνει όπως χθες, όταν η Πολιτική Προστασία ανακοίνωσε ότι θα έχουμε άσχημα καιρικά φαινόμενα και χιονοπτώσεις. Όμως, το πρόστιμο δεν είναι η ουσία. Η ουσία είναι ότι προστατεύουμε τη ζωή μας, τη ζωή των πεζών».

«Η Τροχαία κάνει συστάσεις και υπενθυμίζει στους οδηγούς ότι πρέπει να έχουν τις αλυσίδες μαζί τους. Τις αλυσίδες πρέπει να τις έχουμε υποχρεωτικά όταν υπάρχουν ανακοινώσεις από την Πολιτική Προστασία, την ΕΜΥ για τον καιρό. Καλό θα είναι να τις έχουμε από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο στο αυτοκίνητο. Αυτή είναι η απόφαση που έβγαλα πέρυσι και είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε καιρικό φαινόμενο και αν έρθει, αρκεί να είμαστε όλοι προσεκτικοί, να μη μετακινούμαστε άσκοπα και να έχουμε εφοδιασμένα τα αυτοκίνητά μας είτε με χιονολάστιχα είτε με αλυσίδες».

Πόσο είναι το πρόστιμο για τις αλυσίδες

Όπως είναι γνωστό το πρόστιμο που θα βεβαιώνεται στους οδηγούς που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα αντιολισθητικά μέσα, ανέρχεται στα 80 ευρώ.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιες αντιολισθητικές αλυσίδες ταιριάζουν στο αυτοκίνητό σας

Τι ισχύει για το χειμερινά ελαστικά και ποιες επιλογές έχουν οι οδηγοί

Δείτε ποιος είναι ο πιο απλός τρόπος για να τοποθετήσετε τις αλυσίδες στο αυτοκίνητο

Τι πρέπει να κάνετε αν αποκλειστείτε με το αυτοκίνητο στα χιόνια

Αντιολισθητικές αλυσίδες: Τι ισχύει για τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα