Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών – Που χρειάζονται αλυσίδες


Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων εν μέσω της σφοδρής κακοκαιρίας που μαίνεται στη χώρα.

  • 9/3/2022

Με ένα νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση προχώρησε σε μια σειρά ανακοινώσεων προκειμένου να διασφαλίσει την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων σε κεντρικούς οδικούς άξονες.

Όπως έγινε γνωστό «Aπαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3.5 τόνων, καθώς και όλων των οχημάτων τα οποία δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, από την 09.30 ώρα της σήμερον 9/3/2022 έως ύφεσης των φαινομένων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Π.Ε.Ο. Ελευσίνας-Θηβών, στο τμήμα της από τη χ/θ 5,000 (πρατήριο υγρών καυσίμων REVOIL – πρώην CYCLON ) έως τα όρια του Ν. Αττικής με το Ν. Βοιωτίας (χ/θ 30,000)».

Αντίστοιχη ανακοίνωση έγινε και για την Εθνική Αθηνών-Λαμίας και αναφέρει: «Κατόπιν εισήγησης των παραχωρησιούχων εταιρειών και συνεννόησης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, καθώς και όλων των οχημάτων τα οποία δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, από την 11.00 ώρα της σήμερον 9/3/2022 έως ύφεσης των φαινομένων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,060) μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια Ν. Αττικής)».

Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις εξαιρούνται τα παρακάτω οχήματα:

  • Οχήματα οδικής βοήθειας
  • Φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι
  • Οχήματα εκτάκτου ανάγκης

Οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δύναται να παραταθούν ή να μειωθούν και πέραν των καθορισμένων ωρών, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλλουν.

Πηγή: Ελληνική Αστυνομία