Καλύτερο και από Golf το νέο Dacia Sandero Stepway στην αποφυγή ταράνδου (Video)


Παρά την αυξημένη απόσταση του αυτοκινήτου από το έδαφος και τη μαλακή ανάρτηση, το Dacia Sandero Stepway καταφέρνει να σημειώσει σπουδαία επίδοση.

  • 26/4/2021

Το προσωπικό του καναλιού km77 στο YouTube έθεσε στο διαγωνισμό της αποφυγής ταράνδου, τη νέα γενιά του Dacia Sandero Stepway και το αποτέλεσμα που σημείωσε ήταν εκπληκτικό.

Βέβαια, ο απότομος ελιγμός με σκοπό να αποφύγεις κάποιο εμπόδιο που θα βρεθεί μπροστά στη μέση του δρόμου και να επανέλθεις στη λωρίδα σου απέτυχε στα 77 χλμ./ώρα και η υψηλότερη ταχύτητα που το κατάφερε επιτυχώς ήταν τα 73 χλμ./ώρα.

Οι υπόλοιπες προσπάθειες στις υψηλότερες ταχύτητες είχαν ως αποτέλεσμα τη χαρακτηριστική υποστροφή του αυτοκινήτου, αν και ο οδηγός, σύμφωνα με το km77, δεν ένιωσε ανασφαλής σε καμιά περίπτωση. Μάλιστα το Sandero βελτίωσε την επίδοσή του, σε σχέση με το προκάτοχό του.

Το σλάλομ δεν αποτέλεσε απειλή για το αυτοκίνητο, αλλά λόγω της αυξημένης απόστασης του αμαξώματος από το έδαφος σε σύγκριση με το απλό Sandero, και τη μαλακότερη ανάρτηση, δεν αποδείχθηκε και τόσο ευέλικτο. Ωστόσο ακόμα και έτσι, κανένας κώνος δεν χτυπήθηκε.

Όταν δε, συγκρίνουμε το αποτέλεσμα του Stepway με τα υπόλοιπα μικρά crossovers και SUVs, αντιλαμβανόμαστε ότι είναι παραπάνω από αξιοπρεπές.

Κατάφερε να κερδίσει στη συγκεκριμένη δοκιμασία το Volkswagen Golf Mk8 που ολοκλήρωσε επιτυχώς στα 69 χλμ./ώρα, αλλά και τη δεύτερη γενιά της Mercedes-Benz CLA, που πέρασε το test με ακόμα χαμηλότερη ταχύτητα στα 66 χλμ./ώρα.

Οι υβριδικές εκδόσεις plug-in του VW Passat, όπως και του Skoda Superb, αλλά ακόμα και η BMW M235i Gran Coupe που αποδίδει 305 ίππους και έχει χρόνο για το 0-100 μόλις 4,6 δευτερόλεπτα, τα έχουν πάει χειρότερα από το Dacia.