Kamiq: το νέο Crossover/SUV της Skoda


H Skoda ανακοίνωσε επίσημα την ονομασία του νέου Crossover/SUV μοντέλου της, το οποίο θα ονομάζεται Kamiq και θα παρουσιαστεί επίσημα στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, στις αρχές Μαρτίου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 24/1/2019

Το Kamiq είναι μικρότερο σε διαστάσεις από το Karoq και αναμένεται να διεκδικήσει μερίδιο αγοράς στην υποκατηγορία των σχετικά μικρών σε διαστάσεις crossovers οχημάτων. Το νέο μοντέλο έχει παρουσιαστεί ήδη στην κινεζική αγορά, η οποία αποτέλεσε ένα «βαρόμετρο» για το μέγεθος της αποδοχής του (σημ.: η φωτογραφία του εσωτερικού είναι από το αυτοκίνητο που πωλείται στην ασιατική χώρα). Η ονομασία του ακολουθεί την πρακτική ονοματοδοσίας που εφαρμόζει η Skoda για τα Crossover/SUV μοντέλα της, δηλαδή αρχίζει με το γράμμα «K» και τελειώνει με το γράμμα «Q».

Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, η ονομασία του Kamiq προήλθε από μια λέξη στη γλώσσα των Εσκιμώων Ινούιτ η οποία εννοεί κάτι που ταιριάζει απόλυτα σαν γάντι, σε κάθε περίσταση. Το Kamiq βασίζεται στην πλατφόρμα «MQB», στην εκδοχή της «A0» («MQB A0») η οποία έχει χρησιμοποιηθεί ήδη στα SEAT Arona και Volkswagen Τ-Roc.

Προς το παρόν, δεν έχουν ανακοινωθεί περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο μοντέλο της Skoda. Πριν από λίγες ημέρες, η τσεχική εταιρεία είχε δώσει στη δημοσιότητα μια προσεκτικά επιλεγμένη σκούρα φωτογραφία στην οποία αποκαλυπτόταν μόνο η μορφή που θα έχουν τα φωτιστικά σώματα του Kamiq. Θυμίζουμε ότι πέρυσι, επίσης στη Γενεύη, είχαμε δει το πρωτότυπο Vision X το οποίο θεωρήθηκε ο προάγγελος του νέου μοντέλου.