Κανένας συμβιβασμός για τον Carlos Ghosn


Οι δικηγόροι που υπερασπίζονται τον Carlos Ghosn δήλωσαν ότι δεν θα προβούν σε κάποιο δικαστικό συμβιβασμό για να μειώσουν την επαπειλούμενη ποινή που αντιμετωπίζει ο πελάτης τους, εάν κριθεί ένοχος.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΖ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 11/11/2019

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ξένου Τύπου, ο κ. Junichiro Hironaka, ένας από τους δικηγόρους υπεράσπισης του κ. Carlos Ghosn, δήλωσε ότι τόσο αυτός όσο και η ομάδα του δεν θα επιδιώξουν κάποιον συμβιβασμό για τον πελάτη τους. Όπως έγινε γνωστό, για τέτοιες περιπτώσεις η νομοθεσία της Ιαπωνίας δεν προβλέπει τη μείωση της ποινής με την παραδοχή κάποιων από τις κατηγορίες από τη μεριά του κατηγορούμενου. 

Ο κ. Hironaka τόνισε ότι δεν υπάρχει τέτοια σκέψη αλλά ούτε και είναι μέρος της υπερασπιστικής γραμμής του κ. Ghosn. Όπως είπε, θα προσπαθήσει να αποδείξει την αθωότητα του πρώην αφεντικού της Nissan καθώς, κατά την άποψή του, δεν έχει διαπράξει αυτά για τα οποία τον κατηγορούν. Ο κ. Hironaka επανέλαβε ότι οι κατηγορίες είναι μεθοδευμένες ώστε να βρεθεί ένας τρόπος να απομακρυνθεί ο κ. Ghosn από τα καθήκοντά του. ‘Όπως είπε, όλο αυτό το χρονικό διάστημα που ο πρώην ισχυρός άντρας του Renault Alliance είναι προφυλακισμένος, έχουν καταστρατηγηθεί βασικά δικαιώματά του. Πάντως, παραδέχτηκε ότι ο πελάτης του αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες και ότι θα προσπαθήσουν να βρουν τη μέθοδο και τα νομικά επιχειρήματα να πείσουν για την αθωότητά του. «Δεν έχουμε συζητήσει με τον κ. Ghosn την πιθανότητα να περάσει ένα σημαντικό χρονικό διάστημα στη φυλακή», τόνισε.

Από τη μεριά του, ο Αντιεισαγγελέας κ. Takahiro Saito δήλωσε ότι δεν έχει γίνει προσπάθεια χειραγώγησης της υπόθεσης. Όπως είπε: «Δεν σχολιάζω τη δήλωση της υπεράσπισης (του κ. Ghosn). Κάνουμε ότι μπορούμε για να υπάρξει μια σωστή ακροαματική διαδικασία κατά τη διεξαγωγή της δίκης».