Κασκαντέρ σκοτώθηκε οδηγώντας τράκτoρα με jet κινητήρες – Δείτε το video


O τράκτορας έφερε τρεις κινητήρες από αεροσκάφος T2 Buckeye, με τη συνολική ισχύ να ξεπερνά τους 36.000 PS και η τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 480 km/h!

  • 4/7/2022

Έχασε τη ζωή του ο Αμερικανός κασκαντέρ-οδηγός Chris Darnell κατά τη διάρκεια αγώνα επίδειξης στο πλαίσιο της Battle Creek Airshow στο Michigan των ΗΠΑ, χωρίς ευτυχώς να προκληθεί κανένας άλλος τραυματισμός.

Όλα ξεκίνησαν μετά από μηχανική βλάβη που υπέστη ο τράκτορας που οδηγούσε ενώ έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα ώστε να κοντράρει δύο αεροπλάνα που πετούσαν ακριβώς από πάνω του.

Μέσα από το video που διέρρευσε από το σημείο φαίνεται ο τράκτορας να περνάει αρχικά μέσα από μία μεγάλη έκρηξη η οποία έχει «στηθεί» για να προκαλέσει έκπληξη στο κοινό.

Εκείνη ακριβώς τη στιγμή μια δεύτερη έκρηξη φαίνεται να σημειώνεται πάνω στον τράκτορα με τον 40χρονο οδηγό να χάνει τον έλεγχο και ενώ το όχημα, σύμφωνα με τις αναφορές, είχε αναπτύξει ταχύτητα 480 km/h.

Ο τράκτορας έφερε την ονομασία Shockwave και  συμμετείχε σε shows μαγεύοντας το κοινό με την δαιμονιώδη δύναμή του.

O Dornell βρισκόταν στο τιμόνι του από το 2012 και χειριζόταν τους τρεις jet κινητήρες 34-48 Pratt & Whitney οι οποίοι είναι οι ίδιοι πουν χρησιμοποιούν τα αεροσκάφη T2 Buckeye, που χρησιμοποιεί και η Ελληνική Αεροπορία για την εκπαίδευση των ιπτάμενων στη Σχολή Ικάρων.

Η συνολική δύναμη των 3 κινητήρων ξεπερνούσε τους 36.000 PS και σύμφωνα με τους βελτιωτές ο τράκτορας μπορούσε να αναπτύξει τελική ταχύτητα 560 km/h.

Δείτε το video...