«Καταιγιστικές» οι εξελίξεις για την Rimac


Ο κροατικός κατασκευαστής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και αναλαμβάνει, όπως όλα δείχνουν, την Bugatti μαζί με την Porsche.

  • 18/6/2021

Η εξέλιξη του κροατικού κατασκευαστή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων Rimac είναι αξιοσημείωτη. Αν και ιδρύθηκε μόλις το 2009 από τον Mate Rimac, μετά από 12 χρόνια δημιουργεί ένα εξόχως ταχύ ηλεκτρικό hypercar, λαμβάνοντας επενδύσεις από Porsche και Hyundai. Και δεν φτάνει μόνο αυτό, αφού σκοπεύει να προχωρήσει και σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Manager Magazin, η Rimac εκτιμάται στα 5 δισεκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα θέλει να αναλάβει την Bugatti σε ποσοστό 55%, αφήνοντας το υπόλοιπο 45% στην Porsche. 

Rimac Nevera, το υπερόπλο των 1.915 ίππων!
Rimac Nevera, το υπερόπλο των 1.915 ίππων!

Μπορεί όλο αυτό που συμβαίνει εντωμεταξύ, για μια εταιρεία που κατασκευάζει μόνο ηλεκτρικά hypercars να είναι εκπληκτικό, όμως η Rimac σχεδιάζει κι άλλα πράγματα εκτός των άλλων. Χρησιμοποιώντας τα δικά της αυτοκίνητα, θέλει να προωθήσει την αναπτυγμένη τεχνολογία που διαθέτει για τα EVs, ώστε μεθαύριο να την πουλάει σε εκείνους που κατασκευάζουν ανταλλακτικά και εξαρτήματα.

Είναι μια στρατηγική που μάλλον δουλεύει, αν αναλογιστούμε το μερίδιο του 24% που κατέχει ήδη η Porsche και ένα 14% της Hyundai, στην εταιρεία. Από την άλλη, το μέλλον της Bugatti στα χέρια του Volkswagen Group είναι αβέβαιο εδώ και αρκετό καιρό.

Από τότε που ανακοινώθηκε πως η Rimac, πιθανώς θα αναλάβει την Bugatti, η VW φαίνεται πως θέλει να την ξεφορτωθεί για να ρίξει το βάρος της στην ηλεκτροκίνηση. Ωστόσο, μετά την Porsche και την Rimac, η VW και πάλι θα έχει λόγο στην Bugatti.

Το τι θα γίνει ακριβώς με την Bugatti και πότε είναι αβέβαιο προς το παρόν, αν και το Reuters μεταδίδει ότι κάτι θα συμβεί «σύντομα».