Καταργείται για την Ευρώπη το BMW i3 REX


Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟ I3 REX ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ WLTP.

  • 5/10/2018

Το i3 REX είναι η έκδοση του κανονικού i3 με την διαφορά πως υπάρχει ένας μικρός βενζινοκινητήρας που λειτουργεί καθαρά σαν γεννήτρια (δεν εμπλέκεται καθόλου στην κίνηση του αυτοκινήτου) και όποτε χρειαστεί για να επαναφορτίζει τις μπαταρίες. Ουσιαστικά αυτή με αυτή την έκδοση δεν πρόκειται ποτέ να μείνει κανείς από ρεύμα στον δρόμο μιας και η προσφερόμενη αυτονομία με αμόλυβδη κυμαίνεται στα περίπου 100 km δίνοντας την δυνατότητα για ανεφοδιασμό σε κοντινά πρατήρια.

Για αυτό το λόγο οι πωλήσεις του i3 REX στην Ευρώπη αντιστοιχούσαν στο περίπου 1/3. Παρά ταύτα η απόφαση πάρθηκε και από τα νέα i3 και i3S που παρουσιάστηκαν πρόσφατα στο Παρίσι με τις μεγαλύτερες μπαταρίες που προσφέρουν αυτονομία πάνω από 300 km. Οι ειδικοί της μάρκας θεωρούν πως αυτή η αυτονομία είναι αρκετή σε περιοχές με ικανοποιητικό δίκτυο ταχυφόρτισης ακόμη και για το ταξίδι και πως η αρκετά ακριβότερη έκδοση REX δεν είναι πλέον τόσο απαραίτητη.