Κατασκοπεία: Αυτό είναι το περιπετειώδες Fiat Tipo Cross


Ο φωτογραφικός φακός εντόπισε το ανανεωμένο Fiat Tipo αποκαλύπτοντας τις αναβαθμισμένες σχεδιαστικές και τεχνολογικές προδιαγραφές του καθώς και την πρόθεση των Ιταλών να προσθέσουν στην γκάμα του μικρομεσαίου hatchback την περιπετειώδη έκδοση cross.

  • 6/4/2020

Μετά από μια σειρά δημοσιευμάτων που αφορούσαν το Fiat Tipo και ειδικότερα την ανανεωμένη εκδοχή ενός αυτοκινήτου που έχει κατακτήσει το δικό του κοινό, ήρθε η επιβεβαίωση των προθέσεων της ιταλικής φίρμας να ανανεώσει τις προδιαγραφές του μικρομεσαίου hatchback προσθέτοντας στην γκάμα του μια νέα έκδοση.

Στην πραγματικότητα, οι φωτογραφίες απεικονίζουν το νέο Fiat Tipo Cross, το οποίο θα διαθέτει αυξημένη απόσταση από το έδαφος και κάποια επιπλέον προστατευτικά που θα καλύπτουν τα εκτεθειμένα μέρη του αμαξώματος.

Ένα ακόμα στοιχείο που μπορεί να διακρίνει κανείς είναι οι τεχνολογίας LED προβολείς, οι οποίοι αποτελούν την πρώτη ένδειξη της τεχνολογικής επικαιροποίησης που θα επιχειρήσει η Fiat, εισάγοντας ανάμεσα στα χαρακτηριστικά του ανανεωμένου Tipo στοιχεία, όπως ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, οι προηγμένες εφαρμογές ενεργητικής ασφάλειας.

Και στα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου, ωστόσο, θα προκύψουν αλλαγές οι οποίες αντικατοπτρίζουν τη προσπάθεια της Fiat να μεταβεί σε μια νέα, εξηλεκτρισμένη εποχή.

Έτσι, λοιπόν, όλες οι εκδόσεις βενζίνης του αυτοκινήτου θα εφοδιάζονται με mild hybrid σύνολα, τα οποία θα έχουν ως βάσει το τετρακύλινδρο σύνολο του 1,3 λίτρου. Στην έκδοση T3, το ανανεωμένο Fiat Tipo θα αποδίδει 130 ίππους ενώ στην έκδοση Τ4 θα φτάνει τους 150 ίππους.

Καμία ουσιαστική αλλαγή δεν αναμένεται στην πετρελαιοκίνητη γκάμα του αυτοκινήτου, πλην της προσαρμογής της στις αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων.

Το ανανεωμένο Fiat Tipo αναμένεται στην ευρωπαϊκή αγορά μετά το τέλος του καλοκαιριού, αν και το ξέσπασμα της πανδημίας του Κορωνοϊού είναι πολύ πιθανόν να μεταθέσει χρονικά το εμπορικό του λανσάρισμα.

Διαβάστε ακόμα:

O ιταλικός Τύπος «φωτογραφίζει» το νέο Fiat Panda