ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ: Στην τελική ευθεία το ηλεκτροκίνητο SUV της Ford


Οι λεπτομέρειες μένουν για την παγκόσμια πρεμιέρα του Ford Mach E το οποίο θα αποτελέσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV υψηλών επιδόσεων της μπλε οβάλ φίρμας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 11/11/2019

Μόλις έξι ημέρες απομένουν για την παγκόσμια πρεμιέρα του Ford Mach E, του ηλεκτροκίνητου SUV που φιλοδοξεί να πλαισιώσει την Ford Mustang υιοθετώντας όχι μόνο τις σχεδιαστικές ιδιαιτερότητες του εμβληματικού muscle car αλλά και τις κορυφαίες επιδόσεις του.

Παρά το βαρύ καμουφλάζ που φέρει το υπό εξέλιξη Ford Mach E, οι σχεδιαστικές ομοιότητες με την Ford Mustang είναι κάτι παραπάνω από ορατές.

Πέρα από το σχεδιαστικό μοτίβο των φωτιστικών σωμάτων το οποίο προέρχεται από το δημοφιλές pony car, στοιχεία της Mustang μπορεί να εντοπίσει κανείς και στον τρόπο με τον οποίο το ρύγχος του αυτοκινήτου κλίνει προς το έδαφος.

Άλλωστε έχει γίνει ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή ότι το Ford Mach E θα πρόκειται για ένα ηλεκτροκίνητο SUV επιδόσεων, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα φέρει δύο ηλεκτρικά μοτέρ και μπαταρίες ιόντων λιθίου που θα του εξασφαλίζουν μια minimum αυτονομία 400 χιλιομέτρων.

Περισσότερα όμως πρόκειται να ανακοινωθούν σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 17 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρεμιέρας του ηλεκτροκίνητου SUV η οποία θα πραγματοποιηθεί με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Los Angeles.