Κατασκοπεύοντας τη νέα Mercedes-Benz C-Class (βίντεο)


Η ώρα της αλλαγής για τη Mercedes C-Class πλησιάζει, με την επόμενη γενιά να κάνει ήδη βόλτες, με περιορισμένο καμουφλάζ, στους Γερμανικούς δρόμους.

  • 26/1/2021

Η τρέχουσα, τέταρτη γενιά της C-Class (W205) παρουσιάστηκε το 2014 και, ως εκ τούτου, κοντεύει να ολοκληρώσει τον κύκλο της. Στο προσκήνιο ετοιμάζεται να περάσει η επόμενη γενιά, W206, η οποία και θα φέρει σημαντικές αλλαγές, υιοθετώντας τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της φίρμας.

Η Mercedes-Benz δεν έχει αποκαλύψει ακόμα στοιχεία για το νέο μοντέλο, ούτε και ημερομηνίες για το λανσάρισμά του. Παρόλα αυτά, κρίνοντας από το περιορισμένο καμουφλάζ και την άνεση που κυκλοφορεί ένα από τα πρωτότυπα στο δημόσιο δρόμο, δεν θα περιμένουμε πολύ καιρό ακόμα.

Προσπαθώντας να καταλάβουμε τι κρύβεται κάτω από το καμουφλάζ, μπορούμε να αντιληφθούμε τα πιο λεπτά φωτιστικά σώματα, καθώς και την επανασχεδιασμένη μάσκα μπροστά. Σαν όγκος και γενικός σχεδιασμός, δεν δείχνει να διαφοροποιείται αισθητά, πράγμα αναμενόμενο.

Περισσότερες αλλαγές αναμένουμε στο εσωτερικό, το οποίο όμως δεν αποκαλύπτεται στο συγκεκριμένο βίντεο. Εντός, οι άνθρωποι της Γερμανικής εταιρίας αναμένεται να προσθέσουν μία ενσωματωμένη οθόνη στην κεντρική κονσόλα, στην ίδια φιλοσοφία με αυτή της S-Class. Θα αφήσουν όμως και φυσικούς διακόπτες, ώστε να υπάρχει ένας κάποιος τεχνολογικός διαχωρισμός, μεταξύ των δύο μοντέλων.

Αναφορικά με τους κινητήρες, δεν υπάρχει καμία επίσημη πληροφόρηση. Υπολογίζουμε όμως πως δεν θα δούμε σημαντικές διαφοροποιήσεις στη γκάμα, σε σχέση με την υπάρχουσα γενιά. Η νέα C-Class αναμένεται να αποκαλυφθεί εντός του έτους, στη βασική, sedan εκδοχή της. Σε δεύτερο χρόνο (ίσως το 2022) θα ακολουθήσει η δίπορτη εκδοχή της αλλά και η αντίστοιχη AMG, ενώ δεν είναι απίθανο να δούμε και κάποια All-Terrain έκδοση, σε sedan ή station wagon αμάξωμα.