Κατασκοπεύοντας τη νέα Mercedes-Βenz EQS


Νέες, κατασκοπευτικές φωτογραφίες της ηλεκτροκίνητης λιμουζίνας της Mercedes-Benz καθιστούν σαφές ότι η EQS είναι έτοιμη να περάσει στη γραμμή παραγωγής και να τεθεί αντιμέτωπη με το Tesla Model S.

  • 16/3/2021

Οι λεπτομέρειες απομένουν ώστε η κορυφαία ηλεκτροκίνητη πρόταση στην ιστορία της Mercedes-Benz να περάσει στη γραμμή παραγωγής.

Αυτό τουλάχιστον μπορεί να συμπεράνει κανείς από τις νέες, κατασκοπευτικές φωτογραφίες, οι οποίες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και αποκαλύπτουν με κάθε λεπτομέρεια τη σιλουέτα της υπό εξέλιξη EQS.

Ενός αυτοκινήτου που φιλοδοξεί να αποτελέσει τον βασικό ανταγωνιστή του Tesla Model S και να σημάνει την ολομέτωπη επίθεση της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας εναντίον του αμερικανικού εισβολέα.

H γερμανική φίρμα έχει ήδη αποκαλύψει το φουτουριστικό εσωτερικό της νέας EQS και ειδικότερα το Hyperscreen που δεν είναι τίποτα άλλο από μια ενιαία μονάδα, η οποία θα καλύπτει όλη την επιφάνεια του ταμπλό και θα φιλοξενεί τις ψηφιακές οθόνες αφής του cockpit.

Πάνω σε αυτή την αρχιτεκτονική, η Mercedes-Benz πρόκειται να κτίσει το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου, το οποίο θα ενσωματώνει εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης και την αναβαθμισμένη εκδοχή του μέχρι σήμερα γνωστού MBUX.

Φυσικά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στρέφεται στις τεχνικές προδιαγραφές της Mercedes-Benz EQS και ειδικότερα στην ισχύ και την αυτονομία των εκδόσεών του, καθώς αυτοί οι δύο θα είναι οι τομείς στους οποίου θα κληθεί να ανταγωνιστεί το Tesla Model S αλλά και την Porsche Taycan.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, λοιπόν, η αυτονομία της Mercedes-Benz EQS θα προσεγγίζει τα 700 χιλιόμετρα, ενώ η ισχύς της θα ξεπερνά τους 470 ίππους. Μάλιστα, στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, η γερμανική φίρμα πρόκειται να προσθέσει στην γκάμα του αυτοκινήτου και εκδόσεις υψηλότερης ισχύος, οι οποίες θα φέρουν την υπογραφή της AMG.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Mercedes-Benz EQS πρόκειται να γίνουν γνωστές το προσεχές διάστημα, καθώς φήμες θέλουν τους Γερμανούς να προχωρούν στην παγκόσμια πρεμιέρα του αυτοκινήτου μέσα στον Απρίλιο με την εμπορική του διάθεση να ξεκινά στο τέλος του καλοκαιριού.