Κατασκοπεύοντας το νέο Kia Sportage (Video)


Χάρη σε ένα νέο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, μπορούμε να πάρουμε μερικές ακόμα πληροφορίες αναφορικά με το επόμενο Kia Sportage, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2021.

  • 22/1/2021

Παρότι η Hyundai έχει παρουσιάσει μήνες τώρα το καινούριο Tucson, με το αυτοκίνητο ήδη να διατίθεται και στη χώρα μας, η Kia κρατάει ακόμα κλειστά τα χαρτιά της με το ομόσταυλο Sportage. Γνωρίζουμε πως τα δύο αυτοκίνητα θα βασίζονται στο ίδιο πάτωμα, από εκεί και πέρα όμως λίγα έχουν γίνει γνωστά για την πρόταση της Kia.

Πριν από κάποιο διάστημα παρουσιάστηκαν ορισμένες φωτογραφίες με ένα πρωτότυπο να πραγματοποιεί δοκιμές εντός της πίστας του Nurburgring ενώ τώρα, ένα νέο βίντεο που αλιεύσαμε στο YouTube δείχνει το αυτοκίνητο αλλά με βαρύ καμουφλάζ.

Παρόλα τα παραπλανητικά πάνελ που έχουν προσθέσει οι άνθρωποι της φίρμας, μπορούμε να πάρουμε μία πρώτη γεύση για τις γενικότερες διαστάσεις του αυτοκινήτου. Επίσης, χάρη στις «τρύπες» του καμουφλάζ, επιβεβαιώνονται οι χαρακτηριστικοί εμπρός προβολείς, με την αιχμηρή εσωτερική γωνία, καθώς και η κυψελοειδής μάσκα.

Αναφορικά με τα μηχανικά σύνολα με τα οποία θα εφοδιάζεται το επόμενο SUV της Kia, αναμένουμε μία ευρεία παλέτα συνόλων. Βενζινοκινητήρες, ηλεκτροκινητήρες αλλά και υβριδικά συστήματα κίνησης θα περιλαμβάνονται στο μενού, ενώ το πιο πιθανό είναι να δούμε και κάποια αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του.

Φήμες θέλουν το νέο Sportage να παρουσιάζεται επίσημα κάποια στιγμή μέσα στην άνοιξη. Εάν ισχύει αυτό, τότε λογικά μπορεί να το δούμε στη χώρα μας αρκετά πριν από τα τέλη του έτους.