Κατέρρευσε στα 200 χλμ./ώρα η ανάρτηση ενός Tesla


Το εφιαλτικό σενάριο της κατάρρευσης της ανάρτησης έζησε ο ιδιοκτήτης ενός Tesla Model X τη στιγμή που ταξίδευε στη γερμανική Autobahn με 200 χλμ./ώρα.

  • 5/10/2020

Σοβαρά προβλήματα αξιοπιστίας εξακολουθούν να παρουσιάζουν οι προτάσεις της Teslaσε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη.

Αύτη τη φορά ήταν η σειρά ενός Model X να εκθέσει την αμερικανική φίρμα και να θέσει σε κίνδυνο τον ιδιοκτήτη του, ο οποίος είδε την ανάρτηση του αυτοκινήτου να καταρρέει ενώ εκείνος ταξίδευε στη γερμανική Autobahn με την ταχύτητα των 200 χλμ./ώρα.

To πρώτο πράγμα που παρατήρησε ο τυχερός στην ατυχία του ιδιοκτήτης του αμερικανικού SUV ήταν οι πυκνοί καπνοί που ξεπηδούσαν από το δάπεδο του αυτοκινήτου, ενώ λίγα δευτερόλεπτα «κλείδωσε» κα το σύστημα διεύθυνσης.

Ευτυχώς για όλους ο οδηγός κατάφερε να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητό του με ασφάλεια και να αποφύγει τα χειρότερα. Το Model X μεταφέρθηκε με οδική βοήθεια, το κόστος της οποίας η αρνήθηκε να καλύψει η Tesla

Σαν να μην έφτανε αυτό, η καλιφορνέζικη φίρμα θεώρησε ότι δεν ήταν υποχρεωμένη να επισκευάσει το αυτοκίνητο, κρίνοντας ότι πρόκειται μια φυσιολογική φθορά μετά από μόλις 80.000 χιλιόμετρα.

Με την επισκευή να κοστίζει σχεδόν 8.000 ευρώ και τις αναφορές για ανάλογα περιστατικά να πυκνώνουν, η εύθραυστη ανάρτηση της Tesla ίσως αποτελέσει ένα σημαντικό πρόβλημα για την παρουσία της αμερικανικής φίρμας σε αγορές στις οποίες η αξιοπιστία και η ασφάλεια αποτελούν κριτήρια αγοράς.

Διαβάστε ακόμα:

Συγκρίνουμε τα πανίσχυρα Audi RS6 Avant και Tesla Model S 100D