Κάτι «μαγειρεύει» η Ferrari για την SF90 Stradale (video)


Ένα ελαφρώς καμουφλαρισμένο πρωτότυπο εθεάθη στην πίστα του Fiorano και όλα δείχνουν ότι η ιταλική φίρμα ετοιμάζει μια πιο «άγρια» έκδοση του PHEV μοντέλου με τους 1.000 PS.

  • 14/12/2022

Η Ferrari SF90 Stradale είναι ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα παραγωγής στον κόσμο, με τα μόλις 2,5 sec. που χρειάζεται για τα 0-100 km/h και την τελική ταχύτητα των 340 km/h.

Ωστόσο, αυτό δεν εμποδίζει την ιταλική φίρμα να ετοιμάζει μια ειδική έκδοσή της, την Ferrari SF90 VS, ή αλλιώς Versione Speciale. Τους τελευταίους μήνες έχουν κυκλοφορήσει ορισμένα πρωτότυπα στους δρόμους, αλλά αυτή τη φορά ο γνωστός Ιταλός «κατάσκοπος», Varryx, εντόπισε ένα ελαφρώς καμουφλαρισμένο concept car να κάνει δοκιμές στην πίστα του Fiorano και ανέβασε το σχετικό video στο κανάλι του στο YouTube.

Τι περισσότερο μπορεί να περιμένουμε από την Ferrari για το plug-in hybrid μοντέλο που με τον V8 twin-turbo κινητήρα 4,0 L και τους 3 ηλεκτροκινητήρες, αποδίδει ήδη συνδυαστική ισχύ 1.000 PS και ροπή 1.200 Nm; Επίσημα δεν έχει γίνει κάτι γνωστό, αλλά σίγουρα θα υπάρξουν αναβαθμίσεις, για να έχει ακόμα καλύτερες επιδόσεις. Σε αυτό θα βοηθήσει και η πιο εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων, ώστε να γίνει ελαφρύτερο από τα 1.570 kg που ζυγίζει.

Το πρωτότυπο που «κατασκοπεύτηκε» στην πίστα, έχει ελαφρύ καμουφλάζ στο εμπρός τμήμα του, εκεί όπου φαίνεται να υπάρχει ένα πιο μεγάλο splitter, για ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση της αεροδυναμικής του. Το πίσω μέρος μοιάζει ίδιο με αυτό της τρέχουσας SF 90, αλλά σίγουρα θα υπάρξουν τροποποιήσεις με έμφαση την αεροδυναμική στο τελικό μοντέλο παραγωγής. Άλλωστε, παλιότερα έχουν κυκλοφορήσει πρωτότυπα με πιο μακριά «ουρά».

Η πιο «άγρια» έκδοση της SF90 Stradale αναμένεται να παρουσιαστεί προς τα τέλη του 2023.