Κατηγορίες για τον Rupert Stadler


H Εισαγγελία του Μονάχου άσκησε κατηγορίες εναντίον του Rupert Stadler, πρώην CEO της Audi, και ακόμα τριών συνεργατών του για την υπόθεση του “Dieselgate”.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 31/7/2019

Ο κ. Rupert Stadler, ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Audi, κατηγορείται για ψευδείς πιστοποιήσεις αναφορικά με την εκπομπή ρύπων και διοξειδίου του άνθρακα στους κινητήρες του Ομίλου VAG, υπόθεση η οποία έγινε γνωστή τον Σεπτέμβριο του 2015 ως «Dieselgate», καθώς και για «εγκληματικές πρακτικές διαφήμισης», όπως αναφέρεται στο κείμενο της Εισαγγελίας του Μονάχου. Οι κατηγορίες αφορούν και τρεις συνεργάτες του οι οποίοι θεωρούνται υπεύθυνοι για την τοποθέτηση λογισμικού στους κινητήρες μοντέλων της Audi, της Porsche και της Volkswagen, το οποίο αλλοίωνε τις τιμές εκπομπής ρύπων και διοξειδίου του άνθρακα. 

Στο εισαγγελικό πόρισμα αναφέρεται πως «ο εναγόμενος Stadler κατηγορείται ότι γνώριζε για την παραποίηση των στοιχείων τουλάχιστον από τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2015, αλλά δεν έκανε κάτι για να αποτρέψει έκτοτε τις πωλήσεις αυτοκινήτων της Audi και Volkswagen που επηρεάζονταν». Θυμίζουμε ότι ο κ. Stadler είχε συλληφθεί πέρυσι τον Ιούνιο, έπειτα από έρευνα που έκαναν οι γερμανικές αρχές στα κεντρικά γραφεία της Audi.