Κάτω από τα 4.500 ευρώ το Renault Kiger


To νέο μικρό SUV της Renault βάζει πλώρη για την ινδική αγορά, κοστίζοντας όσο ένα μεταχειρισμένο 20ετίας της ελληνικής αγοράς.

  • 30/1/2021

Το Renault Kiger αποτελεί τη νέα προσθήκη στην γκάμα της γαλλικής φίρμας, η οποία διεκδικεί όλο μεγαλύτερο μερίδιο σε αναπτυσσόμενες αγορές όπως αυτή της Ινδίας.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι Γάλλοι εξελίσσουν πλέον μοντέλα τα οποία απευθύνονται σε αγορές με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ινδικής.

Προτάσεις χαμηλού κόστους τα οποία ωστόσο χρόνο με τον χρόνο αποκτούν ευρωπαϊκές συνήθειες, τόσο σε επίπεδο σχεδιασμού όσο και σε επίπεδο τεχνικών προδιαγραφών.

Το παράδειγμα του Renault Kiger δεν είναι το μοναδικό, αυτό όμως που κάνει τόσο ξεχωριστό το μικρό SUV της Renault είναι το γεγονός ότι η τιμή της βασικής του έκδοσης στην ινδική αγορά θα είναι χαμηλότερη των 4.500 ευρώ.

Και ενώ στην Ευρώπη ή ακόμα καλύτερα στην ελληνική αγορά με το συγκεκριμένο ποσό μπορείς να αποκτήσεις μεταχειρισμένο 20ετιας με δεκάδες χιλιάδες αναμνήσεις φορτωμένο, στη μακρινή Ινδία αγοράζει ένα ολοκαίνουργιο SUV που αγγίζει σε μήκος τα τέσσερα μέτρα.

Με ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,0 λίτρου, με ισχύ που δεν ξεπερνά τους 72 ίππους και προδιαγραφές ασφαλείας που ίσως να μην συναντούν τα ευρωπαϊκά πρότυπα, αλλά και πάλι η απόσταση που χωρίζει τα 4.500 ευρώ του Renault Kiger από τα σχεδόν 10-12 ή 15.000 ευρώ ενός αντίστοιχου μοντέλου της ευρωπαϊκής αγοράς, δύσκολα μπορεί να δικαιολογηθεί.

Και όπως προαναφέραμε, το παράδειγμα του Renault Kiger δεν είναι το μοναδικό μιας και το αδερφό Nissan Magnite εκκινεί από την ίδια περίπου τιμή, εκθέτοντας την πολιτική που ακολουθούν οι κατασκευαστές σε ώριμες αγορές, όπως η ευρωπαϊκή.  

Διαβάστε ακόμα:

Αποκαλύφθηκε και εντυπωσιάζει το νέο Renault Kiger

Μοντέλα «χαμηλού κόστους» ετοιμάζει η Mercedes