Κέρδη για τη Hyundai Motor Company


Η Hyundai ανακοίνωσε αυξημένα καθαρά κέρδη κατά 31% για το δεύτερο τρίμηνο του 2019. Είναι η πρώτη φορά που εμφανίζει τόσο μεγάλο όφελος από το πρώτο τρίμηνο του 2012.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 23/7/2019

Το ποσό των καθαρών κερδών στο δεύτερο τρίμηνο του έτους έφτασε περίπου τα 700.000 ευρώ και, σύμφωνα με τους αναλυτές, αυτό οφείλεται στα νέα μοντέλα που παρουσίασε πρόσφατα, στις αυξημένες πωλήσεις στην κορεατική αγορά καθώς και στην αμερικανική. Το ίδιο χρονικό διάστημα (Απρίλιος-Ιούνιος 2018), τα λειτουργικά κέρδη της Hyundai έφτασαν περίπου τα 940.000.000 ευρώ, αυξημένα κατά 30,2% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα, ενώ τα κέρδη της αυξήθηκαν κατά 9,1%.

Χάρη στα νέα Sonata και Palisade, η καλή εμπορική πορεία της κορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και τις ΗΠΑ ξεπέρασε τις μειωμένες πωλήσεις της στην κινεζική αγορά. Ωστόσο, η Hyundai αντιμετωπίζει θέμα με πιθανή απεργία των εργαζομένων της οι οποίοι διεκδικούν αυξήσεις και -προς το παρόν- δεν έχει βρεθεί ικανοποιητική λύση, στις συζητήσεις που έχουν γίνει με τα διοικητικά στελέχη της.