Κι όμως αυτό είναι ένα Hyundai!


Η Genesis, θυγατρική της Hyundai Motors, αποκάλυψε ένα εντυπωσιακό coupe, συστήνοντας κατά αυτόν τον τρόπο τη νέα σχεδιαστική της γλώσσα.

  • 31/3/2021

Οι περισσότεροι από εσάς ίσως θυμάστε το Hyundai Coupe, μια μάλλον αμήχανη σχεδιαστικά κατασκευή, η οποία ωστόσο κατάφερε να κερδίσει το δικό της κοινό σε μια εποχή που η κορεατική φίρμα δεν διέθετε ούτε την τεχνογνωσία ούτε φυσικά και το «οπλοστάσιο» που κρύβει σήμερα στη φαρέτρα της.

Σχεδόν 30 χρόνια μετά, οι Κορεάτες επιστρέφουν στην κατηγορία των coupe μέσω της Genesis, της φίρμας που δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο στην αγορά της Βόρειας Αμερικής, αποτελώντας έναν υπολογίσιμο «παίκτη» ανάμεσα στους καταξιωμένους premium κατασκευαστές.

Το Genesis X Coupe, όπως είναι η πλήρης ονομασία του, αποτελεί ένα σχεδιαστικό concept το οποίο μας μεταφέρει σε έναν νέο σχεδιαστικό κόσμο, στον οποίο επικρατούν οι ρέουσες γραμμές και οι ανεπιτήδευτες καμπύλες.

Πέρα από την τριγωνική εισαγωγή αέρα και τα γραμμικά φωτιστικά σώματα του μπροστινού και του πίσω τμήματος, τη διαφορά στο Genesis X Coupe κάνει η καλλίγραμμη σιλουέτα του, η οποία από απόσταση παραπέμπει σε κάποια πρόταση της Aston Martin.

Οι Κορεάτες απέφυγαν να δώσουν στη δημοσιότητα στοιχεία σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές ενός αυτοκινήτου, εστιάζοντας στη σχεδίασή του, ενώ οποιαδήποτε πρόβλεψη για την παραγωγή του θα ήταν τουλάχιστον παρακινδυνευμένη.

Δεν θα μας έκανε εντύπωση παρ’ όλα αυτά αν το Genesis X Coupe εξελισσόταν σε ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο coupe, βάζοντας στο στόχαστρό του προτάσεις αυτοκινητοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται ήδη στην ευρύτερη κατηγορία των μηδενικών ρύπων οχημάτων, «πουλώντας» πέρα από περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και την απαραίτητη σε αυτές τις περιπτώσεις πολυτέλεια.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.