Κι όμως: Αυτό το Volvo SUV έγινε... pickup 6X6! (video)


Απίστευτη «μεταμόρφωση» για το Volvo XC60, που απέκτησε καρότσα και επιπλέον άξονα!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 11/8/2022

Πόσο συνηθισμένο φαινόμενο είναι η μετατροπή ενός SUV σε pickup; Και μάλιστα με προσθήκη και τρίτου άξονα, ώστε να αποκτήσει 2 επιπλέον ρόδες;

Οσο απίθανο και αν μοιάζει αυτό, συνέβη πριν από λίγες μέρες. Ένα τέτοιο… μεταμορφωμένο SUV εθεάθη στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, στο πλαίσιο μιας παρέλασης αυτοκινήτων με το όνομα «Stockholm Cruising».

Πρόκειται για ένα κατακόκκινο Volvo XC60 πρώτης γενιάς, που είχε αποκτήσει κανονικά καρότσα - καλυμμένη με πάνελ πανιών - αλλά και την απαραίτητη ενίσχυση μπροστά από τον προφυλακτήρα. Επιπλέον, είχαν τοποθετηθεί περσίδες στο πίσω παράθυρο, μία μπάρα φωτισμού LED στην οροφή και ένας κοτσαδόρος!

Στο βίντεο ακούγεται ο ισχυρισμός ότι ο τρίτος άξονας δεν είναι απλά… διακοσμητικός, με τις δύο επιπλέον ρόδες απλά να ακολουθούν την κίνηση, αλλά ότι το μεταμορφωμένο XC60 είναι στην ουσία 6Χ6! Κάτι που μοιάζει δύσκολο να ισχύει, αλλά αν όντως είναι πραγματικότητα, θα μπορούσε να ανοίξει νέους δρόμους!

Δεδομένα, πάντως, η αναμόρφωση που έγινε είναι εντυπωσιακή. Σε αντίθεση με άλλες μετατροπές τετράτροχων pickup, οι οποίες απλώς κόβουν και αναμορφώνουν το αμάξωμα που περιβάλλει τον χώρο φόρτωσης, το συγκεκριμένο απαιτούσε την προσθήκη επιπλέον αμαξώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του motor1.com, μετά από έρευνα που έκανε διαπίστωσε ότι η μετατροπή του SUV XC60 σε pickup είναι, κατά πάσα πιθανότητα, έργο της σουηδικής εταιρείας Dalbo Fordonsteknik. Πρόκειται για εταιρία η οποία συνηθίζει να δημιουργεί αντισυμβατικά Volvo όλα αυτά τα χρόνια, έχοντας στο «παλμαρέ» της ένα τετράτροχο XC70 pickup και ένα εξάτροχο XC90!

Στο Stockholm Cruising συμμετείχαν και άλλα σουηδικά, γερμανικά και αμερικάνικα αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων ξεχώρισαν ένα υπέροχο Audi V8, ένα RS6 Avant τελευταίας γενιάς και μερικές παλιές, κλασικές, BMW.