Κι όμως συνέβη: BMW M3 έρχεται με φόρα και πέφτει σε σταματημένο safety car! (video)


Αν νομίζετε ότι τέτοιου είδους ατυχήματα μπορεί να συμβούν μόνο σε επίσημους αγώνες, κάνετε τεράστιο λάθος.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 5/4/2023

Οι συγκρούσεις στη διάρκεια ενός αγώνα μηχανοκίνητου αθλητισμού αποτελούν συχνό, όσο και αναπόφευκτο πολλές φορές, φαινόμενο. Σίγουρα πάντως, μία εκ των πιο αμήχανων στιγμών για έναν οδηγό είναι να πέσει πάνω στο αυτοκίνητο ασφαλείας.

Και αν στη Formula 1 δεν έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια, τουλάχιστον όσο εμείς θυμόμαστε, ατύχημα με safety car, υπάρχει μια σειρά από αγώνες, από Formula 3 μέχρι και WTCC, στους οποίους είτε μονοθέσια/αυτοκίνητα έχουν πέσει πάνω του, είτε αυτό έχει προσκρούσει σε τοίχο, ακόμα και σε αγωνιστικό όχημα!

Ωστόσο, αυτό που συνέβη την Κυριακή (2/4) στο Βέλγιο, ξεπερνά κάθε φαντασία. Στην πίστα του Spa, συγκεντρώθηκαν πολλά σπορ αυτοκίνητα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Les Bruleurs De Gommes» (σε ελεύθερη μετάφραση… «αυτοί που καίνε ελαστικά»). Όπως τονίζουν οι ίδιοι οι διοργανωτές, πρόκειται «για τη μεγαλύτερη εκδήλωση sports car στο Βέλγιο και όχι μόνο», η οποία, μάλιστα, έχει ετήσιο χαρακτήρα.

Σύμφωνα με το επίσημο site της διοργάνωσης, περισσότερα από 2.500 αυτοκίνητα έδωσαν το παρών στη διήμερη (1-2/4) διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία «σφραγίστηκε» με παρέλαση των οχημάτων την Κυριακή (2/4).

Στη διάρκεια της παρέλασης, αρκετός κόσμος βιντεοσκοπούσε τα μοντέλα στην πίστα. Ενώ όλα κυλούσαν ομαλά, ξαφνικά ο οδηγός μίας BMW M3 έχασε τον έλεγχο του πίσω μέρους, χωρίς να μπορεί να το επαναφέρει, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στο safety car της εκδήλωσης, ένα Audi RS4, το οποίο ήταν σταματημένο στην άκρη της πίστας, περιμένοντας να περάσουν τα οχήματα από δίπλα του.

Παρόλο που η ταχύτητα της M3 δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, η BMW υπέστη σημαντικές ζημιές στην πλευρά του συνοδηγού (πόρτα-φτερό), ενώ τουλάχιστον ένας αερόσακος ενεργοποιήθηκε. Από την άλλη πλευρά, το πίσω μέρος του RS4 καταστράφηκε. Το ευτύχημα είναι ότι οι δύο επιβάτες της M3 βγήκαν σώοι και αβλαβείς, όπως φαίνεται από το video που αναρτήθηκε στο YouTube από το κανάλι Arthur Materne Production.