KIA K8: Όταν η ένοχη πολυτέλεια χτύπησε την πόρτα των Κορεατών


Το νέο KIA K8 δεν είναι η μεγαλύτερη σε διαστάσεις πρόταση στην ιστορία της κορεατικής φίρμας είναι όμως η πολυτελέστερη και αυτό μας το υπενθυμίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το εκθαμβωτικό εσωτερικό του.

  • Κείμενο: Γιάννης Αδάναλης, Φωτ.: Αρχειο
  • 4/3/2021

Παρότι σύντομη, η ιστορία της KIA στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία έχει να επιδείξει ουκ ολίγες επιτυχίες. Εμπορικές και μη, με την τελευταία να υπογραμμίζει την ικανότητα της κορεατικής φίρμας να πρωταγωνιστεί στο πλέον απαιτητικό πεδίο δοκιμών.

Μιλάμε για την κατηγορία των πολυτελών sedan ή αν προτιμάτε την κατηγορία της Mercedes-Benz S-Class, μιας και η γερμανική μπερλίνα είναι εκείνη που ορίζει τις τύχες του εν λόγω segment αποτελώντας ταυτόχρονα και το μέτρο σύγκρισης.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, πριν από λίγες ημέρες η KIA παρουσίασε το ολοκαίνουργιο K8, ένα εντυπωσιακό σεντάν που υπερβαίνει σε μήκος τα πέντε μέτρα και πρεσβεύει τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της κορεατικής φίρμας.

Επιβλητικό σε σχεδίαση και προδιαγραφές, το KIA K8 δεν πάει πίσω σε πολυτέλεια κάτι που έρχονται να μας επιβεβαιώσουν οι πρώτες εικόνες από το εσωτερικό του.

Στο περιθώριο, λοιπόν, ενός ψηφιακού κόσμου, των οποίο διαμορφώνουν οι δύο ψηφιακές οθόνες 12 ιντσών, μπορεί κανείς να διακρίνει από… απόσταση τα υψηλών προδιαγραφών ποιοτικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου.

Για την ώρα δεν έχουν ανακοινωθεί περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ολοκαίνουργιου Κ8, ούτε φυσικά και οι εμπορικές προθέσεις των Κορεατών.

Μάλιστα, οι πρώτες πληροφορίες θέλουν την KIA και ειδικότερα το νέο K8 να γυρνά την πλάτη στην αμερικανική αγορά, παρά το γεγονός ότι οι πληθωρικές διαστάσεις και οι εξεζητημένες προδιαγραφές ταιριάζουν γάντι στο περίφημο αμερικανικό όνειρο.