Kia move.ment: Το πρώτο μουσικό synthesizer της Kia μπορεί να συνθέσει ήχους από τα δάση του Αμαζονίου!


Η Kia κυκλοφόρησε το «move.ment», ένα καινοτόμο ψηφιακό όργανο που αξιοποιεί ήχους της φύσης όπως ένα sampler, με τη δυνατότητα σύνθεσης μουσικής.

  • 23/2/2022

Η Kia συνεργάστηκε με τον παγκοσμίως διάσημο κατασκευαστή synthesizers, Arthur Joly για να συνθέσει οκτώ φυσικούς ήχους, από το ρεύμα Cheonggyecheon που ρέει στο κέντρο της Σεούλ της Κορέας, μέχρι τους ανέμους στην έρημο Σαχάρα και τις βροχοπτώσεις στα δάση του Αμαζονίου.

Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι ο «ροζ θόρυβος», ο οποίος συχνά βρίσκεται σε ήχους από τη φύση, είναι αποτελεσματικός στο να φέρει τον ακροατή σε μια δημιουργική κατάσταση. Έτσι, κάθε ηχητικό στοιχείο του «move.ment» ακολουθεί πιστά τις νευροεπιστημονικές παραμέτρους που υποδείχθηκαν από την νευροεπιστήμονα Katherine Templar Lewis για να διασφαλίσει ότι ο «ροζ θόρυβος» υλοποιήθηκε.

Οι ήχοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη σύνθεση μελωδιών μέσω μίξης και προσθήκης εφέ, και το ψηφιακό κλαβιέ της επιφάνειας αφής και οι σχετικοί διακόπτες επιτρέπουν στους χρήστες να δημιουργούν μοτίβα, να αποθηκεύουν λούπες, να αναπαράγουν ή να τροποποιούν ήχους.

Η Kia έχει ήδη κάνει χρήση του «move.ment» για να δημιουργήσει ήχους χαρακτηριστικών για το πλήρως ηλεκτρικό Kia EV6 και για να αναπτύξει το νέο ηχητικό λογότυπο της εταιρείας. Η εταιρεία σχεδιάζει να κάνει ευρύτερη χρήση του «move.ment» για να παρουσιάσει περισσότερες μελωδίες για τις επερχόμενες καμπάνιες και τα οχήματά της στο μέλλον.

Με στόχο να κυκλοφορήσει ένα πλήρες άλμπουμ εντός του έτους, η Kia δημιούργησε μια αρχική λίστα αναπαραγωγής τεσσάρων κομματιών χρησιμοποιώντας το «move.ment». Τα κομμάτια με ανερχόμενους καλλιτέχνες είναι διαθέσιμα στο SoundCloud και η πλατφόρμα θα παρέχει επίσης αποκλειστική πρόσβαση σε ντοκιμαντέρ και podcast που αφηγούνται την ιστορία πίσω από το ηχητικό ταξίδι της Kia. Η Kia και το SoundCloud θα ενισχύσουν τη συνεργασία τους τους επόμενους μήνες. 

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις δυνατότητες του move.ment.