KIA Ray: Πρώτα σκίτσα από το ανανεωμένο ηλεκτρικό μοντέλο


Η ΚΙΑ ανανεώνει το πρώτο ηλεκτρικό της μοντέλο υιοθετώντας μια πιο νεανική και μοντέρνα αισθητική στο αμάξωμα. 

  • 9/12/2017

Μπορεί εμείς εδώ στην Ελλάδα να μην το γνωρίζουμε, όμως στην γκάμα της ΚΙΑ υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό ένα ηλεκτρικό μοντέλο, το πρώτο τέτοιο αυτοκίνητο παραγωγής στην γκάμα της εταιρίας. 

To Ray είναι εφοδιασμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα 70 ίππων και μία μπαταρία των 16.4kWh, ο συνδυασμός των οποίων του παρέχει μία αυτονομία της τάξης των 138 χλμ. Παράλληλα προσφέρεται και με έναν τρικύλινδρο κινητήρα του 1 λίτρου, με καύσιμο είτε βενζίνη είτε LPG.

H νέα του γενιά που θα παρουσιαστεί σε λίγες ημέρες έκανε την πρώτη της εμφάνιση σε δύο σκίτσα που έδωσε στην δημοσιότητα η Κορεάτικη εταιρία. Από τις εικόνες αυτές βλέπουμε ένα σαφώς πιο μοντέρνο και νεανικό σχήμα, με αρκετά διαφορετική μάσκα, νέα φωτιστικά σώματα με LED ημέρας, διαφορετικά φωτιστικά σώματα πίσω, και νέας σχεδίασης ζάντες.

Το Ray (που έχει αρκετές σχεδιαστικές συγγένειες με το Soul που γνωρίζουμε στην χώρα μας) θα παρουσιαστεί επίσημα σε λίγες ημέρες, οπότε και τότε θα μάθουμε αν υπάρχουν κάποιες αλλαγές ή βελτιώσεις στο ηλεκτρικό σύστημα κίνησής του.

Παναγιώτης Τριτάρης