Kia: Τα πολυμέσα του αυτοκινητικού μέλλοντος


Τρεις προτάσεις της κορεατικής εταιρείας για τα ηλεκτρονικά διαδραστικά συστήματα πληροφοριών και ψυχαγωγίας.

  • 9/1/2014

Η Kia δίνει μια πρώτη γεύση για τα συστήματα πολυμέσων και απεικόνισης των αυτοκίνητων του εγγύς μέλλοντος επιδεικνύοντας τρεις νέες εντυπωσιακές της τεχνολογίες στη διάσημη έκθεση ηλεκτρονικών συστημάτων Consumer Electronic Show, που διεξάγεται στο Λας Βέγκας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το πρώτο από τα τρία νέα ηλεκτρονικά συστήματα που εκθέτει η κορεατική φίρμα είναι το σύστημα πολυμέσων UVO. Στόχος αυτού είναι να κάνει απλούστερη τη διαδικασία υπαγόρευσης μηνυμάτων, επιλογής της μουσικής ή ερωτήσεων για την πλοήγηση, ώστε ο οδηγός να μην αποσπά ποτέ τα μάτια του από το δρόμο.

Το σύστημα UVO, που θα ξεκινήσει να τοποθετείται σε ορισμένα μοντέλα της Kia από το 2015, επιδέχεται πολύ βαθιά εξατομίκευση. Επιπλέον, υπάρχει και η παραλλαγή UVO EV για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με ειδική εφαρμογή για το smartphone εξειδικευμένη στην φόρτιση και σε άλλες πτυχές ενός τέτοιου οχήματος.

Το δεύτερο σύστημα της Kia στην έκθεση CES είναι το ταμπλό του μέλλοντος, και ονομάζεται IVI Concept. Σε αυτό κυριαρχεί στο κέντρο μια οθόνη αφής 20 ιντσών, στην οποία προβάλλονται όλες οι πληροφορίες ασφάλειας ή ψυχαγωγίας, καθώς και όλες οι ρυθμίσεις ή προειδοποιήσεις και ατελείωτες εφαρμογές.

Τέλος, η τρίτη πρόταση της Kia για το μέλλον είναι η οδηγοκεντρική περίπτωση UCD. Σε αντίθεση με το IVI, το σύστημα UCD έχει οθόνη head-up display 18 ιντσών στο ύψος του βλέμματος του οδηγού προς το δρόμο και παράλληλα στο ταμπλό μια οθόνη TFT-LCD 12,3 ιντσών. Η πρώτη δίνει όλες τις χρηστικές πληροφορίες, ενώ η δεύτερη έχει τριασδιάστατες απεικονίσεις πληροφοριών για το αυτοκίνητο - μάλιστα με τεχνολογία που ανιχνεύει την κίνηση του ματιού για να προσαρμόζει την οθόνη και την καθαρή απεικόνιση από διάφορες γωνίες.