«Κινούμαι ηλεκτρικά»: Αυξάνονται τα ποσά επιδότησης για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων (video)


O Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας αποκάλυψε λεπτομέρειες για τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος "Κινούμαι Ηλεκτρικά". Πότε έρχεται, πόσο θα επιδοτηθούν τα ταξί, πότε ανοίγει η πλατφόρμα;

  • 1/2/2022

Την αύξηση της επιδότησης για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά μέσα από συνέντευξη στον AΝΤ1 ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας.

Όπως ανέφερε αυτή η αύξηση θα φτάνει έως και το 30% για την αγορά ενός καινούργιου ηλεκτρικού αυτοκινήτου ενώ την ίδια στιγμή αύξηση θα σημειωθεί και στο ποσό που θα προκύπτει από την απόσυρση του παλιού οχήματος, χωρίς να αποκαλύψει τα ακριβή νούμερα για αυτή την περίπτωση, κάτι που σημαίνει ότι συνεχίζονται οι διεργασίες για να προκύψουν τα τελικά ποσά.

Πιο συγκεκριμένα, η εξέλιξη αυτή αυξάνει τις 6.000€ που προβλεπόταν μέχρι πρότινος στις 8.000€. Όσον αφορά τα ταξί δήλωσε: «Εκεί η επιδότηση μαζί με την απόσυρση του παλιού αυτοκινήτου μπορεί να φτάνει έως και τις 22.500€». Αυτό το ποσό αφορά περίπου 2.000 ταξί που σημαίνει ότι συνολικά θα αντληθεί ένα ποσό της τάξεως των 40.000.000€ από το Ταμείο Ανάκαμψης προκειμένου να προχωρήσουμε στην αντικατάσταση του γερασμένου στόλου των ταξί μας». Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η πλατφόρμα όπου οι επαγγελματίες οδηγοί θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή του θα ανοίξει στο τέλος Φεβρουαρίου.

Λίγες μέρες νωρίτερα ο Υπουργός είχε ανακοινώσει μέσα από το 5ο Ecomobility Conference ότι ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» θα προκηρυχθεί μέχρι τον Απρίλιο του 2022.

Παράλληλα τόνισε ότι στον πρώτο κύκλο του ίδιου προγράμματος που ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο υποβλήθηκαν συνολικά 18.000 αιτήσεις, χωρίς την ίδια στιγμή να γίνει αναφορά πόσες από αυτές εισέπραξαν τελικά τα ποσά της επιδότησεις και πόσα από τα 6.976 νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν το περασμένο έτος αγοράστηκαν με τη συγκεκριμένη επιδότηση.

Δείτε τη συνέντευξη του κ. Κώστα Σκρέκα στον AΝΤ1…