Κλείνει και άλλο εργοστάσιο η Opel


Η παγκόσμια κρίση με την έλλειψη ημιαγωγών αναγκάζει την Opel να αναστείλει τη λειτουργία του εργοστασίου της στο Eisenach.

  • 1/10/2021

Η Opel  ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει τη λειτουργία του εργοστασίου της στο Eisenach της Γερμανίας από την επόμενη εβδομάδα και μέχρι το τέλος του έτους λόγω της παγκόσμιας κρίσης με την έλλειψη ημιαγωγών.

Μάλιστα δεν έχει δοθεί συγκεκριμένη ημερομηνία επαναλειτουργίας και εκφράζονται ανησυχίες ότι η αναστολή λειτουργίας θα παραταθεί. Στο εργοστάσιο του Eisenach κατασκευάζεται το Opel Grandland. «Η παραγωγή του Opel Grandland προγραμματίζεται να συνεχιστεί στις αρχές του 2022, εάν η κατάσταση με την προμηθευτική αλυσίδα το επιτρέπει», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η αναστολή της λειτουργίας περιλαμβάνει μειωμένο ωράριο εργασίας για 1.300 εργαζομένους, ενώ είναι έντονος ο προβληματισμός των εργαζομένων.

Το  Opel Grandland κατασκευάζεται επίσης στο πρώην εργοστάσιο της Peugeot και πλέον του Ομίλου Stellantis, στο Sochaux της Γαλλίας. Σύμφωνα με την εταιρεία δεν προβλέπεται καμμία διακοπή για τη συγκεκριμένη μονάδα παραγωγής.

Η Stellantis έχει σταματήσει την παραγωγή και σε άλλα εργοστάσια στην Ευρώπη, προβλέποντας ότι θα κατασκευάσει 1,4 εκατομμύρια λιγότερα οχήματα φέτος, λόγω της έλλειψης ημιαγωγών.