Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα την Κυριακή (25/9) εξαιτίας του 7ου Ημιμαραθωνίου


Για 4,5 ώρες, το πρωί της Κυριακής (25/9) αρκετοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε Δήμους μέχρι την Ελευσίνα θα είναι κλειστοί.

  • 23/9/2022

Η διεξαγωγή του 7ου Ημιμαραθωνίου αγώνα δρόμου με την επωνυμία «Στα Ίχνη της Ιεράς Οδού», την Κυριακή (25/09), θα επιφέρει σημαντικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από τις 07:30 ως τις 12:00 στις ακόλουθες οδούς και λεωφόρους των Δήμων Αθηναίων, Χαϊδαρίου, Ασπροπύργου και Ελευσίνας, ως εξής:

  • Στην Λωρίδα Εκτάκτου Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) και στο έρεισμα της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, στο τμήμα της από τη διασταύρωση Λ. Αθηνών & Μυστρά έως τη διασταύρωση Διυλιστηρίων (15,600 χ/θ), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο.
  • Σε τμήμα πλάτους 1,5 μ. στο δεξιό άκρο του οδοστρώματος της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, στο τμήμα από τη διασταύρωση Διυλιστηρίων (15,600 χ/θ) έως την Ιερά Οδό Ελευσίνας (20,000 χ/θ), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο.
  • Πειραιώς, στο τμήμα αυτής μεταξύ των οδών Ηρακλειδών και Θερμοπυλών και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Ιερά Οδός, σε όλο το μήκος της, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Λ. Κηφισού και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Με δεδομένα τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν, η Αστυνομία καλεί τους οδηγούς να αποφύγουν την κίνησή τους στις παραπάνω οδούς και να ακολουθήσουν τις υποδείξεις των τροχονόμων.