Κληρώνει για την επένδυση της VW στην Ελλάδα - Εκτός χάρτη η Θάσος


Δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο αναφέρουν ότι η VW εξετάζει και άλλα νησιά πέρα από την Θάσο για τη δημιουργία ενός ερευνητικού κέντρου για την ανάπτυξη τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης.

  • 28/4/2020

Σε ένα σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η επένδυση της VW στη χώρα μας, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, οι Γερμανοί εξετάζουν και άλλα ελληνικά νησιά -πλην της Θάσου- για τη δημιουργία ενός ερευνητικού κέντρου το οποίο θα είναι επιφορτισμένο με την ανάπτυξη τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα ελληνικά νησιά τα οποία πρόκειται να επισκεφτεί επιτροπή του γερμανικού ομίλου αυτοκινητοβιομηχανιών είναι πέντε, χωρίς να συνυπολογίζεται σε αυτά η Θάσος, η οποία χάνει όλο και περισσότερο έδαφος στην κούρσα της διεκδίκησης μιας εξαιρετικά σημαντικής για την τοπική κοινωνία και όχι μόνο επένδυση.

Μπορεί, λοιπόν, η χώρα μας να έχει πάρει το χρίσμα και μετά από αρκετές δεκαετίες να επιστρέψει έστω και με αυτόν τον τρόπο στον χάρτη της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει ακόμα πιο νησί θα είναι εκείνο το οποίο θα φιλοξενήσει το κέντρο έρευνας και εξέλιξης του γερμανικού group.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι αν όλα τρέξουν ομαλά και η επένδυση της VW υλοποιηθεί χωρίς… παρατράγουδα, τότε η χώρα μας ίσως κερδίσει πόντους στη διαδικασία της διεκδίκησης της κατασκευής ενός εργοστασίου το οποίο υπό κανονικές συνθήκες θα πήγαινε στην Τουρκία.

Δεν  υπάρχει αμφιβολία ότι το ξέσπασα του Covid-19 θα πάει πίσω την υλοποίηση ενός τέτοιου project, το οποίο ωστόσο δεν κινδυνεύει με ματαίωση.