Κλοπές αυτοκινήτων: Ποιο μοντέλο σπάει όλα τα ρεκόρ;


Τις περισσότερες κλοπές στη Μ. Βρετανία κατάφερε να καταγράψει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Ford Fiesta, που όπως όλα δείχνουν αποτελεί το αγαπημένο τετράτροχο των ληστών.

  • 26/1/2021

Ακούγεται παράδοξο αλλά ακόμα και οι ληστές αυτοκινήτων έχουν τις προτιμήσεις τους. Προτιμήσεις που δεν σχετίζονται μόνον με το προσωπικό γούστο ενός εγκληματία αλλά και με πολλούς άλλους παράγοντες, όπως η δημοφιλία του μοντέλου ή η ευκολία με την οποία μπορεί να αποκτήσει κανείς πρόσβαση στον εσωτερικό του κόσμο.

Παρά το lockdown, λοιπόν, και τους λοιπούς περιορισμούς στις μετακινήσεις που επιβλήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19, οι κλοπές των αυτοκινήτων στη Μ. Βρετανία αυξήθηκαν και μάλιστα σημαντικά το 2020 σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά.

Συνολικά καταγράφηκαν σχεδόν 75.000 κλοπές αυτοκινήτων, αριθμός αυξημένος κατά 18.500 αυτοκίνητα σε σχέση με το 2019. Η σημαντική αύξηση των περιστατικών κλοπής αυτοκινήτων στη Μ. Βρετανία δεν στάθηκε ικανή να αλλάξει τις ισορροπίες στις προτιμήσεις των ληστών, με το Ford Fiesta να τερματίζει για δεύτερη συνεχή χρονιά στην πρώτη θέση της… μαύρης λίστας.

Το δημοφιλές supermini έπεσε θύμα ληστείας 3.392 φορές αφήνοντας στη δεύτερη θέση το Range Rover το οποίο πρωταγωνίστησε σε 2.348 περιστατικά. Την πρώτη τριάδα της κατάταξης συμπληρώνει το VW Golf, με 2.348 ιδιοκτήτες του να θρηνούν για την απώλειά του.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο που προκύπτει είναι ότι αγαπημένη μέθοδο των ληστών είναι πλέον η αποκωδικοποίηση των κλειδιών-κάρτα, χάρη στην οποία τους δίνετε η δυνατότητα να απομακρύνουν το αυτοκίνητο από την… εστία του με χαρακτηριστική ευκολία.

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι οι συνηθέστερες ώρες που σημειώνονται οι κλοπές των αυτοκινήτων στη Μ. Βρετανία είναι οι βραδινές, αυτό ωστόσο δεν αποτελεί είδηση.

Διαβάστε ακόμα:

Οι καταλύτες κάνουν «φτερά» στους δρόμους της Μ. Βρετανίας