Κόβει την ανάσα η τιμή της one-οff έκδοσης που θα παρουσιάσει η Bugatti


Η αξία αυτής της μίας και μοναδικής Bugatti που θα κατασκευαστεί σε ένα μόνο αντίτυπο ξεπερνά κάθε φαντασία.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 9/2/2019

Μετά την πανάκριβη Divo η οποία ξεπέρασε σε τιμή το φράγμα των 5 εκατομμυρίων ευρώ, η Bugatti φαίνεται να ετοιμάζει κάτι ακόμα πιο σπέσιαλ. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες στην έκθεση της Γενεύης θα παρουσίασει ένα και μοναδικό μοντέλο, του οποίου η τιμή θα ξεπερνά τα 16 εκατομμύρια ευρώ, καθιστώντας το και με διαφορά το πιο ακριβό μοντέλο παραγωγής στην ιστορία.

Κανείς δεν γνωρίζει περί τίνος πρόκειται αν και όλα δείχνουν ότι θα χρησιμοποιεί ως βάση το δάπεδο και τα μηχανικά μέρη της Chiron (μεταξύαυτών και τον W16 κινητήρα των 8 λίτρων), όλα όμως τα υπόλοιπα θα είναι εντελώς διαφορετικά. Και σε κάθε περίπτωση πανάκριβα.

Οι φήμες θέλουν τον αγοραστή αυτού του ειδικού μοντέλου να είναι ο παλιός γνώριμος Ferdinand Piech, ο οποίος έχει παραγγείλει στην Bugatti μια ειδική έκδοση μόνο γι' αυτόν. Παλαιότερα υπήρξαν φήμες για κάποια πολύ ελαφριά αλλά και cabrio έκδοση της Chiron, όμως εδώ τα πράγματα όπως φαίνεται θα πάνε ακόμα πιο μακριά.

Αν όντως ο δόκτωρ Piech αγοράσει αυτό το αυτοκίνητο, θα είναι το πιο ακριβό στον κόσμο, με το προηγούμενο ρεκόρ να το έχει η σπέσιαλ Rolls Royce Sweptail του 2017 που είχε τιμή εκκίνησης τα 10 εκατομμύρια ευρώ (αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι υπήρξε αγοραστής που έδωσε αυτά τα χρήματα).

Πριν λίγες ημέρες η Bugatti παρουσίασε την Chrion Sport 110 Αns Edition, από τις οποίες θα κατασκευαστούν 20 κομμάτια. Όπως φαίνεται όμως ακόμα και αυτές οι τόσο ειδικές και πανάκριβες εκδόσεις δεν πρόκειται να σταματήσουν την εταιρία από το να δημιουργεί συνέχεια αυτοκίνητα που γεμίζουν τα πρωτοσέλιδα σε όλο τον κόσμο.