Κόβει την ανάσα η υβριδική Lamborghini Sian Roadster


Η ιταλική φίρμα αποκαλύπτει την ανοιχτή εκδοχή του ισχυρότερου μοντέλου που έχει κατασκευάσει ποτέ.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: LAMBORGHINI
  • 8/7/2020

Το νέο hypercar της Lamborghini κόβει την ανάσα με την space σχεδίαση του. Ειδικά το πίσω μέρος μοιάζει σα να βγήκε από άλλο πλανήτη και το όλο σύνολο δείχνει ακόμη πιο «αεράτο» από το εκείνο της κουπέ Sian. Και εδώ η παραγωγή στην Sant’ Agata θα είναι πολύ περιορισμένη, συγκεκριμένα σε μόλις 19 αυτοκίνητα τα οποία έχουν ήδη πωληθεί.

Όπως και στην κουπέ, έτσι και στην Sian Roadster την κίνηση αναλαμβάνει ο ατμοσφαιρικός V12 των 6,5 lt ισχύος 785 PS που συνδυάζεται με ήπια υβριδική 48βολτη τεχνολογία και αποδίδει συνολικά 819 PS.

Το ηλεκτρικό μοτέρ είναι «χωστό» στο κιβώτιο ταχυτήτων και αποδίδει 33 PS για να λειτουργεί τόσο ως boost όσο και να προσφέρει σε επιτόπιους ελιγμούς αθόρυβη ηλεκτρική κίνηση. Στον αντίποδα, η επιτάχυνση για τα πρώτα 100 km/h ολοκληρώνεται σε μόλις 2,9 sec με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 350 km/h.

Σύμφωνα με την Lamborghini η Sian έχει πολλές επιρροές σχεδιαστικά από την Countach όπου ακόμη και οι πίσω αεραγωγοί θυμίζουν την Periscopio με τα εξαγωνικά πίσω φωτιστικά σώματα. Από τεχνολογική πλευρά η πρώτη υβριδική Lamborghini χρησιμοποιεί υπερπυκνωτή αντί για κάποια μπαταρία ώστε το όλο υβριδικό σύστημα δεν ξεπερνά τα 34 kg.