Κόκκινο... φως για το νέο Ford Focus RS!


Πολλά έχουν γραφτεί μέχρι τώρα για τον διάδοχο ενός από τα καλύτερα και πιο απολαυστικά hatches που έχουν υπάρξει ποτέ. Αλλά μάλλον θα πρέπει να αρκεστούμε μέχρι τα Focus ST!

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 16/4/2020

Αλλά αν αληθεύει η είδηση πως τελικά δεν θα υπάρξει συνέχεια για το Focus RS τότε αυτό θα είναι κάτι που θλίβει κάθε τρελαμένο petrolhead. To θέμα αναδεικνύει δημοσίευμα του γαλλικού περιοδικού Caradisiac το οποίο αναφέρει πως η μπλε οβάλ εταιρία αλλάζει τα πλάνα της λόγω των αυστηρών προδιαγραφών σχετικά με τις εκπομπές ρύπων.

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε πως η Ford θα προχωρούσε με το Focus RS, στην 4η γενιά του μοντέλου, έστω και με κάποια υβριδική plug-in έκδοση (με πίσω ηλεκτρικό μοτεράκι και τετρακίνηση). Ωστόσο, από το 2021 θα ισχύσει ο αυστηρός μέρος όρος των 95 g CO2/km και που για να επιτευχθεί θα πρέπει ο μέσος όρος των βενζινοκίνητων επιβατικών να είναι στα 4,1 lt/100 km και για τα ντίζελ στα 3,6 lt/100 km.

Ταυτόχρονα η Ford έχει εξαγγείλει ήδη ένα πρόγραμμα εξυγίανσης και συμμαζέματος των οικονομικών της περιλαμβάνοντας μείωση λειτουργικού κόστους και φυσικά μοντέλων. Μέχρι το τέλος του έτους η Ford θα μειώσει κατά 20% το εργατικό της δυναμικό στην Ευρώπη και θα κλείσει έξι (από τα 24) εργοστάσια της. Κάπως έτσι η Ford ίσως τελικά να βάλει «κόκκινο» για την παραγωγή του Focus RS και η γκάμα να μείνει με τα Focus ST (το μοντέλο της φωτογραφίας). Δυστυχώς...