Κολάζει αυτή η πράσινη Pagani Huayra BC


Πρόκειται για μία από τις μόλις είκοσι συνολικά Pagani Huayra BC που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 19/1/2021

Όπως γίνεται αντιληπτό αυτή η Pagani είναι ένα από τα πιο σπάνια αυτοκίνητα που μπορεί να αποκτήσει κανείς στον κόσμο. Λογικό είναι, λοιπόν, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο νου του καθενός να είναι: πόσο να κοστίζει; Εννοείται, πως τέτοια πράγματα δεν ρωτάμε. Και προφανώς για αυτό η τιμή δεν αναφέρεται καν στην ιστοσελίδα της Miller Motorcars, μίας εταιρίας πωλήσεων και χρονομίσθωσης αποκλειστικά πανάκριβων αυτοκινήτων που βρίσκεται στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ.

Για εγκυκλοπαιδικούς λόγους να πούμε πως όταν είχε παρουσιασθεί η σπέσιαλ εκδοχή της Huayra είχε ανακοινωθεί και μια τιμή προ φόρων πάνω από τα 2,4 εκατομμύρια ευρώ. Και αν ληφθεί υπόψιν η σπανιότητα του ιταλικού supercar σε συνδυασμό με την άριστη κατάσταση στην οποία βρίσκεται (απίστευτο ή όχι έχει στο κοντέρ του μόλις 48 χιλιόμετρα), τότε μπορεί να υποθέσει κανείς πως θα πωληθεί αρκετά πάνω (κοντά στα τρία) από την αρχική του τιμή.

Εμείς, αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να μην χορταίνουμε την πανέμορφη Huayra BC με το γουστόζικο πράσινο να κάνει μια όμορφη αντίθεση με τις χρυσαφί λεπτομέρειες και τα σκούρο κάρμπον. Το αεροδυναμικό πακέτο και τα στοιχεία του τα συναντάμε σε κάθε σημείο του αμαξώματος που μας παραπέμπει σε ένα κομψοτέχνημα. Εξίσου εντυπωσιακό είναι το πανέμορφο σαλόνι με τα ταμπά δέρμα να δημιουργεί ένα εντυπωσιακό κόντραστ με τις πράσινες επενδύσεις και τα πατάκια.

Υπενθυμίζεται πως το ιταλικό masterpiece εφοδιάζεται με ένα άλλο διαμάντι, τον ατμοσφαιρικό V12 χωρητικότητας 6,0 λίτρων της Mercedes-AMG με ισχύ περίπου στα 800 άλογα και τελική στα 415 km/h. Τέλος, να πούμε πως τα BC της ειδικής έκδοσης προέρχονται από τα αρχικά του ονόματος του Benny Caiola, ενός συλλέκτη Ferrari από τη Νέα Υόρκη, ο οποίος το 1999 αγόρασε την πρώτη Pagani που κατασκευάστηκε.