Κολόνα vs Tesla σημειώσατε «Χ» (Video)


Ένας στύλος βρέθηκε στον δρόμο ενός Tesla Model 3, με το ηλεκτροκίνητο τετράτροχο να επιβεβαιώνει στην πράξη την ανθεκτικότητά του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 30/9/2019

Στα μέσα Σεπτεμβρίου το Tesla Model 3 βραβεύτηκε από το ινστιτούτο ασφάλειας αυτοκινητοδρόμων των Η.Π.Α. ως το ασφαλέστερο τετράτροχο του 2019 έχοντας αριστεύσει και στις έξι δοκιμασίες πρόσκρουσης του ανεξάρτητου αμερικανικού οργανισμού.

Δέκα ημέρες αργότερα, η δημοφιλής πρόταση της Tesla κλήθηκε να υπερασπιστεί τον τίτλο του σε πραγματικές συνθήκες, μετά από σύγκρουση σε στύλο.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο οδηγός ενός VW Beetle έκλεισε τον δρόμο του Model 3. O οδηγός του Tesla προσπάθησε να αποφύγει τη σύγκρουση ανάμεσα στα δύο αυτοκίνητα, χτυπώντας με ταχύτητα πάνω στον στύλο.

Μάλιστα, ο στύλος υποχώρησε πέφτοντας στην οροφή του αυτοκινήτου, χωρίς παρόλα αυτά να προκαλέσει τον τραυματισμό των επιβατών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Tesla Model 3 έχει διακριθεί και εκτός αμερικανικών συνόρων, κατακτώντας την ανώτερη διάκριση στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP και του ANCAP (Αυστραλία).