Κοντοζυγώνει η ώρα του Ford F-150 (video)


Μια από τις σημαντικές πρεμιέρες που ετοιμάζει για την αμερικανική αγορά η Ford είναι αυτή του ηλεκτρικού F-150.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: FORD
  • 23/12/2020

Η ηλεκτροκίνηση μπορεί να μην προωθείται σε τόσο μεγάλο βαθμό όπως στην Ευρώπη, αλλά και στις ΗΠΑ τα EV έχουν μεγάλη πέραση. Έτσι και αλλιώς μιλάμε για την χώρα καταγωγής της Tesla, ενώ από την άλλη χαρακτηριστικό είναι πως οι start-up εταιρίες ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Αξιοσημείωτη είναι και η τρελή ζήτηση για το ηλεκτρικό Hummer πριν καν αυτό μπει στην παραγωγή.

Σε ένα παρόμοιο κοινό ποντάρει και η Ford για το ηλεκτρικό της pick-up και μάλιστα δεν θα είναι κάτι δύσκολο αν κρίνουμε από το γεγονός πως το F-150 είναι το δημοφιλέστερο μοντέλο της βορειοαμερικανικής αγοράς. Και οι ιθύνοντες της εταιρίας έχουν ξεκινήσει ένα καλό γύρο από teaser στοιχεία, όπως ένα σχετικό βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook και μας δείχνει το F-150 Electric στα χιόνια.

Για την ακρίβεια το ηλεκτρικό pick-up σε χρώμα μαύρο φαίνεται να πλαγιολισθαίνει στα χιόνια σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα και να κάνει κάποιες βόλτες μαζί με το Mach-E. Διόλου τυχαίο αφού το σύστημα πρόωσης θα έχει αρκετά κοινά μέρη και μέχρι τώρα γνωρίζουμε πως θα υπάρχει από ένα ηλεκτρικό μοτέρ σε κάθε άξονα αναδεικνύοντας το F-150, όχι μόνο το πιο ήσυχο αλλά και το πιο ισχυρό.

Ταυτόχρονα, το ηλεκτρικό ημιφορτηγό θα έχει και διάφορες άλλες πρακτικές διευκολύνσεις για τον επαγγελματία. Για παράδειγμα, θα έχει ειδικό σύστημα ελκτικής δύναμης με το ηλεκτρικό μοτέρ, μπροστινό χώρο αποσκευών για αντικείμενα, ειδική παροχή ρεύματος για τη χρήση εργαλείων και άλλα μαγικά που θα λατρέψουν οι Αμερικάνοι. Και όχι μόνο…