Κορωνοϊός: Η Tesla μειώνει κατά 75% το προσωπικό στη Νεβάδα


Η Tesla πρόκειται να περικόψει κατά 75% τον αριθμό των εργαζομένων της στο εργοστάσιό της στη Νεβάδα εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού στις ΗΠΑ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 27/3/2020

Η πανδημία του κορωνοϊού επηρεάζει την κανονική λειτουργία των αυτοκινητοβιομηχανιών και στις ΗΠΑ. Η Tesla ανακοίνωσε ότι πρόκειται να μειώσει κατά 75% το εργατικό προσωπικό της στο Gigafactory το οποίο έχει στην πολιτεία της Νεβάδα, καθώς η Panasonic, η εταιρεία που την προμηθεύει με μπαταρίες για το Model 3, έχει κάνει το ίδιο πριν κλείσει το εργοστάσιό της για 14 ημέρες. 

Από την Tesla δεν έχει γίνει γνωστό πόσοι εργαζόμενοί της θα συνεχίσουν να απασχολούνται για το χρονικό διάστημα που θα υπάρχει η μειωμένη παραγωγή. Στέλεχος της εταιρείας δήλωσε ότι από τις 23 Μαρτίου σταμάτησε τη λειτουργία του και το εργοστάσιό της στο Σαν Φρανσίσκο. Πάντως ο κ. Elon Musk, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας είπε ότι το εργοστάσιο που διαθέτει η Tesla στη Νέα Υόρκη πρόκειται να ξαναρχίσει την παραγωγή του το συντομότερο που θα είναι ανθρωπίνως δυνατόν. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, δύο υπάλληλοι της εταιρείας βρέθηκαν θετικοί στο τεστ του κορωνοϊού και θα εργάζονται από το σπίτι τους για 14 ημέρες. Κανένα άλλο περιστατικό δεν αναφέρθηκε που να αφορά στους συναδέλφους τους.