Κορωνοϊός: Ξανάνοιξαν οι αντιπροσωπίες αυτοκινήτου στην Κίνα


Τα στοιχεία από την Κίνα δείχνουν ότι οι αντιπροσωπίες αυτοκινήτου άνοιξαν για τους πελάτες τους και άρχισαν και πάλι την επιχειρηματική δραστηριότητά τους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 23/3/2020

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από τον Σύνδεσμο Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων της Κίνας, οι επίσημες αντιπροσωπείες των εταιρειών άρχισαν και πάλι να λειτουργούν, έπειτα από την απαγόρευση που υπήρχε εξαιτίας του κορωνοϊού. Όπως έγινε γνωστό, σχεδόν το 91% των επίσημων αντιπροσώπων σε όλη τη χώρα άνοιξε τις εκθέσεις καινούργιων αυτοκινήτων, αλλά προς το παρόν η προσέλευση του ενδιαφερόμενου κοινού σε αυτές καταγράφεται στο 53% αυτής που υπήρχε πριν ξεσπάσει από εκεί η πανδημία. 

Βάσει πρόσφατης έρευνας που διεξήγαγε ο Σύνδεσμος, τα στοιχεία από την προσέλευση του κοινού στις 8.393 επίσημες αντιπροσωπίες αυτοκινήτου που υπάρχουν σε όλη τη χώρα, διαπιστώθηκαν τα εξής: Σε ό,τι αφορά τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες, η προσέλευση σε αυτές καταγράφεται στο 35% σε σχέση με τον αριθμό των υποψήφιων πελατών που περνούσαν από αυτές πριν την πανδημία

Για τις κινεζικές εταιρείες οι οποίες κατασκευάζουν αυτοκίνητα σε συνεργασία με ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες το ποσοστό ήταν στο 54% της συνήθους προσέλευσης, ενώ στις αντιπροσωπίες εισαγόμενων πολυτελών οχημάτων το ποσοστό ήταν στο 57%, συγκριτικά.

Βάσει της έρευνας του Συνδέσμου Αντιπροσώπων Επιβατικών Αυτοκινήτων της ασιατικής χώρας, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων ήταν μειωμένες κατά 47% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Συνδέσμου, οι αρχές σε κάποιες πόλεις της χώρας ενθαρρύνουν τους κατοίκους τους να επιστρέψουν στον κανονικό ρυθμό της καθημερινότητάς τους, αλλά η πρόθεσή τους να αποκτήσουν νέο αυτοκίνητο αναμένεται να φανεί έντονα από το τέλος Μαρτίου και έπειτα.