Κορωνοϊός: Ο πρόεδρος της VW Herbert Diess λέει ότι η κρίση θα κρατήσει για αρκετές εβδομάδες


Ο CEO της VW Herbert Diess φαίνεται αρκετά απαισιόδοξος για το πότε η αυτοκινητοβιομηχανία θα επανέλθει στην κανονικότητα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 22/3/2020

Η κρίση από την επιδημία του κορωνοϊού φαίνεται ότι θα κρατήσει περισσότερο από ότι υπολόγιζαν αρκετοί και θα χτυπήσει πολύ πιο δυνατά την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία.

Αυτό φαίνεται να προκύπτει από δηλώσεις του CEO της VW, Ηerbet Diess, ο οποίος προέβλεψε ότι η εταιρία του θα κρατήσει τα εργοστάσιά της κλειστά για μεγαλύτερο διάστημα από ότι αρχικά είχε προβλεφθεί.

Σε ανάρτησή του στο Linkedin το Σάββατο γράφει ότι "τα περισσότερα εργοστάσιά μας έχουν κλείσει για δύο ή τρεις εβδομάδες. Η διάδοση όμως του ιού δεν φαίνεται να ανακόπτεται για αρκετές εβδομάδες από τώρα.

Έτσι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να ζήσουμε με την απειλή για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να βρεθούν τα φάρμακα ή το εμβόλιο".

Τα εργοστάσια της εταιρίας περιλαμβάνουν όλες τις μάρκες της, δηλαδή VW, Audi, Bentley, Bugatti, Ducati, Porsche, Lamborghini, Seat και Skoda. Πάντως ο Diess είπε ότι η VW παίρνει μέτρα ώστε να υπάρχει ροή στην παροχή των προμηθευτών της και συνεχίζει την εξέλιξη αυτοκινήτων όπως το ID. 3.

H εταιρία είχε αποφασίσει να κλείσει όλα τα εργοστάσιά της στην Ευρώπη την Τρίτη. O Diess κατέληξε ότι μετά τα όσα συμβαίνουν είναι αδύνατον να προβλέψει τι θα γίνει μέσα στην χρονιά. Η εταιρία επίσης ανακοίνωσε ότι θα υπάρχει σημαντική μείωση των κερδών μέσα στους τρεις πρώτους μήνες της χρονιάς.

Διαβάστε ακόμη

Κορωνοίός: Γεωπολιτικές ανακατατάξεις και θεωρίες συνωμοσίας

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα σημεία του αυτοκινήτου που πρέπει να απολυμάνετε

Κορωνοϊός και Αυτοκίνητο: 5 συν 1 συμβουλές για να αποφύγουμε τον κίνδυνο