Κορωνοϊός: Προσωρινή παύση λειτουργίας και από τις Bosch και Continental


Μέχρι τώρα είχαμε ανακοινώσεις για την προσωρινή διακοπή της λειτουργίας εργοστασίων των κατασκευαστών.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 19/3/2020

Ήταν περίεργο που μόνο η Brembo, η πασίγνωστη εταιρία φρένων, είχε προχωρήσει ως προμηθευτής στην ανακοίνωση της διακοπής της λειτουργίας της. Κάτι λογικό μιας και πρόκειται για μια ιταλική εταιρία όπου σε αυτή την χώρα ο κορωνοϊός έχει πλήξει ποσοστιαία όσο καμία άλλη.

Τώρα, στην λίστα με τις εταιρίες που σταματούν την δραστηριότητα τους στην Ευρώπη έρχεται να προστεθεί τόσο η Bosch όσο και η Continental. Πρόκειται για δύο από τους μεγαλύτερους προμηθευτές εξαρτημάτων, ανταλλακτικών και ηλεκτρονικών συστημάτων παγκοσμίως.

Ο βασικός λόγος όμως που σταματούν την λειτουργίας τους δεν είναι και τόσο τα προληπτικά μέτρα που έχουν παρθεί ούτως ή άλλως, αλλά το γεγονός πως η ζήτηση έχει πέσει σε τέτοια επίπεδα με το στοκ του υλικού να πλεονάζει σε υπερβολικό βαθμό.

Έτσι, η Bosch, με έδρα τη Στουτγάρδη της Γερμανίας, ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει την λειτουργία της ή θα μειώσει την παραγωγή στα εργοστάσια της στη Γαλλία, την Ιταλία και στην Ισπανία.

Η Continental, με έδρα το Ανόβερο της Γερμανίας, ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει προσωρινά  την παραγωγή στα εργοστάσιά της, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για το πότε και πού θα συμβεί αυτό.

Η Plastic Omnium, η οποία κατασκευάζει πάνελ αμαξώματος και συστήματα καυσίμων, έχει επίσης δηλώσει πως θα σταματήσει προσωρινά την παραγωγή. Οι εταιρείες ελαστικών Pirelli και Michelin έχουν επίσης σταματήσει την παραγωγή τους σε ορισμένα εργοστάσια, όπως και η Brembo που προανάφερα.