Κορωνοϊός: Τα σημεία που πρέπει να απολυμάνεις στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σου


Μια απλή, καθημερινή συνήθεια είναι αρκετή για να απαλλάξει τον θάλαμο επιβατών ενός αυτοκινήτου από το μικροβιακό φορτίο που μεταφέρει και να περιοριστεί σημαντικά το ενδεχόμενο μετάδοσης του Κορωνοϊού.

  • 10/12/2021

Οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής φαίνεται πως αποτελούν μια εξαιρετικά αποτελεσματική ασπίδα προστασίας απέναντι στην πανδημία του Κορωνοϊού, η οποία έχει χτυπήσει και τη χώρα μας.

Σε μια προσπάθεια, λοιπόν, να θωρακιστούμε απέναντι στην επέλαση ενός ιδιαίτερα μεταδοτικού ιού οφείλουμε να δείξουμε τη δέουσα προσοχή και σε ένα περιβάλλον με υψηλό μικροβιακό φορτίο, όπως ο θάλαμος επιβατών ενός αυτοκινήτου.

Πώς όμως μπορούμε να απολυμάνουμε αποτελεσματικά τις επιφάνειες στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου χωρίς να προκαλέσουμε κάποια φθορά; H χρήση ενός ήπιου καθαριστικού αρκεί για εξουδετερώσετε τους ιούς που ενδεχομένως υπάρχουν στις επιφάνειες ενός οχήματος.

Ακόμα και ένα κοινό σαπούνι είναι ικανό να σας προστατεύσει από τον Κορωνοϊό, αρκεί βέβαια να δείξετε την απαραίτητη επιμονή και υπομονή ώστε να δώσετε την ευκαιρία στο σαπούνι να δράσει.

Τα σημεία στα οποία θα πρέπει να είστε περισσότερο σχολαστικοί είναι εκείνα που έρχονται σε επαφή με τα χέρια μας, όπως το τιμόνι, ο επιλογέας ταχυτήτων, οι χειρολαβές και οι ζώνες ασφαλείας.

Αποφύγετε τη χρήση σαπουνόνερου σε σημεία με ηλεκτρονικό εξοπλισμό, όπως για παράδειγμα η οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, αντικαθιστώντας το με κάποιο πιστοποιημένο για την αντιβακτηριακή δράση του πανάκι.

Θυμηθείτε να δοκιμάστε τα καθαριστικά υλικά που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε σε μια μικρή, αθέατη επιφάνεια ώστε σε περίπτωση που προκληθούν αλλοιώσεις να περιορίσετε τη ζημιά.

Ειδική φροντίδα απαιτούν οι δερμάτινες επιφάνειες, καθώς μετά τον καθαρισμό τους απαιτείται η ενυδάτωσή τους με προϊόντα που έχουν δημιουργηθεί γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Διαβάστε ακόμα:

Αυτά είναι τα σημεία στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου που πρέπει να απολυμάνεις

Κορωνοϊός και Αυτοκίνητο: 5 συν 1 συμβουλές για να αποφύγουμε τον κίνδυνο!