Κορωνοϊός: Χρεοκοπία μέχρι τον Μάιο για τις αεροπορικές εταιρείες βλέπουν οι αναλυτές


Καταστροφικές αποδεικνύονται για τις αεροπορικές εταιρείες οι συνέπειες της πανδημίας του Κορωνοϊού, με τους αναλυτές να μιλούν ανοιχτά πλέον για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας.

  • 16/3/2020

Το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας αντιμετωπίζουν πλέον οι αερομεταφορείς ολόκληρου του πλανήτη εξαιτίας της πανδημίας του Κορωνοϊού και της κατακόρυφης πτώσης της επιβατική κίνησης.

Σύμφωνα με εξειδικευμένουν οικονομικούς αναλυτές, οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες θα έχουν κηρύξει πτώχευση μέχρι τον Μάιο και μόνον η στενή συνεργασία των κυβερνήσεων αλλά και των ίδιων των αερομεταφορέων μπορεί να αποτρέψει το ενδεχόμενο αυτό.

Φυσικά το τέλος της κρίσης που προκαλεί η εξάπλωση του Κορωνοϊού σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη θα αφήσει πίσω του απώλειες, με τις μικρότερες σε μέγεθος αεροπορικές εταιρείες να κινδυνεύουν με πλήρη αφανισμό.

Οι απώλειες για τις αεροπορικές εταιρείες το 2020 μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 113 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορέων, κρούοντας το κώδωνα του κινδύνου καθώς το ενδεχόμενο της κατάρρευσης των αερομεταφορέων είναι πλέον ορατός.

Διαβάστε ακόμα:

Κορονωϊός: Γεωπολιτικές ανακατατάξεις και θεωρίες συνωμοσίας?

Κορωνοϊός: Πώς να απολυμάνεις το αυτοκίνητό σου?