Κορυφαία διάκριση για τον 1.2 Turbo PureTech της Peugeot


Αναδείχθηκε «Κινητήρα της Χρονιάς 2016» στην κατηγορία «1,0-1,4 λίτρων».

  • 8/6/2016

Στην 18η Διεθνή Διοργάνωση για την βράβευση του «Κινητήρα της Χρονιάς» (Engine of the Year») που πραγματοποιήθηκε στην Στουτγάρδη την 1η Ιουνίου 2016, ο τρικύλινδρος κινητήρας βενζίνης 1.2 Turbo PureTech που εξελίχθηκε από τον Όμιλο PSA, αναδείχθηκε από μία διεθνή επιτροπή δημοσιογράφων ως ο «Κινητήρας της Χρονιάς 2016» στην κατηγορία «1,0-1,4 λίτρων», αποσπώντας ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία.

Η βράβευση αυτή, είναι η δεύτερη συνεχόμενη για ένα απόλυτα πετυχημένο και υπέρ-αποδοτικό μηχανικό σύνολο, το οποίο κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Française de Mécanique, στο Douvrin της Γαλλίας.

Νέα γενιά κινητήρων βενζίνης από τον Όμιλο PSA

Λόγω της εξαιρετικά υψηλής απήχησης των αυτοκινήτων που εξοπλίζονται με τους νέους τρικύλινδρους βενζινοκινητήρες, o όμιλος PSA αποφάσισε να αυξήσει τον ρυθμό παραγωγής, ώστε να ανταπεξέλθει στη ζήτηση της αγοράς. Από το 2014 μέχρι και σήμερα έχουν παραχθεί πάνω από 370.000 κινητήρες Turbo PureTech στο εργοστάσιο του Douvrin.

Μία πρόσθετη γραμμή παραγωγής των υπερτροφοδοτούμενων βενζινοκινητήρων θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο του Trémery, στην ανατολική Γαλλία, αυξάνοντας μέχρι το 2018 την ετήσια συνολική παραγωγή στους συνολικά 670.000 κινητήρες.

 

Μειωμένη κατανάλωση και εκπομπή CO2 με την καλύτερη απόδοση

Με 120 πατέντες να είναι ήδη κατοχυρωμένες γύρω από τους τρικύλινδρους κινητήρες, η σειρά Turbo PureTech διασφαλίζει μειωμένη κατανάλωση καυσίμου έως 18%, σε σχέση με τον προηγούμενο τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα. Επίσης, ο εν λόγω κινητήρας έχει διακριθεί με δύο μοναδικά ρεκόρ οικονομίας καυσίμου, το πρώτο έγινε στην Ευρώπη το 2014 με όχημα που είχε μηχανικό κιβώτιο.

Το δεύτερο επιτεύχθηκε φέτος στην Κίνα, όπου ένα μοντέλο με αυτόματη μετάδοση διένυσε 1.878 χιλιόμετρα με ένα μόλις ρεζερβουάρ, σημειώνοντας το απίστευτο ρεκόρ των 2,93 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα! 

Ο εξαιρετικός τρικύλινδρος κινητήρας χαρακτηρίζεται από την ελαστική και ήσυχη λειτουργία του – ακόμη και στις χαμηλότερες ταχύτητες – και την καλύτερη απόδοση στην κατηγορία του: 130 hp ισχύος με μέγιστη ροπή 230 Nm!

Οι κινητήρες 1.2 PureTech 110 hp και 1.2 PureTech 130 hp τοποθετούνται σε μοντέλα της μικρής και της μεσαίας κατηγορίας αυτοκινήτων. Το πρώτο λανσάρισμα έγινε τον Μάρτιο του 2014 με το Peugeot 308, ενώ οι κινητήρες PureTech τοποθετούνται πλέον σε περισσότερα από 60 διαφορετικά μοντέλα σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του νέου Peugeot 3008 που παρουσιάστηκε διαδικτυακά στις 23 Μαΐου 2016. 

Σχολιάζοντας το βραβείο ο Christian Chapelle, Αντιπρόεδρος  στον τομέα της μηχανολογίας δήλωσε: «Η βράβευση για δεύτερη διαδοχική χρονιά αποτελεί την καλύτερη απόδειξη για την τεχνολογική μας υπεροχή κα για την προσπάθεια εξέλιξης των κινητήρων μας  μειώνοντας το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα και παράλληλα προσφέροντας υψηλής απόδοσης μηχανικά σύνολα».