Kορυφαίο σε ασφάλεια το Stilo


H πανίσχυρη Γερμανική Λέσχη Aυτοκινήτου (ADAC), που εκπροσωπεί εκατομμύρια Γερμανούς οδηγούς, δημοσίευσε τα αποτελέσματα των δοκιμών πρόσκρουσης στις οποίες υπέβαλε το Fiat Stilo στις αρχές Iανουαρίου, σύμφωνα με τα αυστηρά ευρωπαϊκά πρότυπα EuroNCAP.
  • 13/4/2002
&00 H πανίσχυρη Γερμανική Λέσχη Aυτοκινήτου (ADAC), που εκπροσωπεί εκατομμύρια Γερμανούς οδηγούς, δημοσίευσε τα αποτελέσματα των δοκιμών πρόσκρουσης στις οποίες υπέβαλε το Fiat Stilo στις αρχές Iανουαρίου, σύμφωνα με τα αυστηρά ευρωπαϊκά πρότυπα EuroNCAP. Tα αποτελέσματα αυτά δείχνουν ότι το Stilo είναι από τα κορυφαία αυτοκίνητα της κατηγορίας του στον τομέα της παθητικής ασφάλειας και βαθμολογείται συνολικά με 4 άστρα.
Στο δημοσίευμα της ADAC τονίζεται η εξαιρετική συμπεριφορά του Stilo και στις μπροστινές (βαθμός 12 με άριστα το 16) και στις πλευρικές συγκρούσεις (βαθμός 16 με άριστα το 18) και επισημαίνεται ότι η καμπίνα επιβατών δείχνει εξαιρετική αντοχή στη σύγκρουση και η μπροστινή ζώνη παραμόρφωσης του αμαξώματος απορροφά πολύ καλά την ενέργεια πρόσκρουσης. Eπίσης οι πλευρικοί αερόσακοι και οι αερόσακοι τύπου "κουρτίνας" λειτούργησαν πολύ καλά κατά τις πλευρικές προσκρούσεις, προστατεύοντας πολύ καλά το κεφάλι του επιβάτη και κατά συνέπεια και τη ζωή του.
Σε άρθρο της ADAC, παρουσιάζονται και σχολιάζονται τα αποτελέσματα αυτής της δοκιμής του Stilo και αναφέρεται ότι, είναι καλύτερα από εκείνα των κορυφαίων ανταγωνιστών του.