Κορυφαίος προμηθευτής του VW Group η Pirelli!


Η Ιταλική φίρμα κέρδισε το Volkswagen Group Award 2013 για την υπεροχή της σε τομείς όπως παγκόσμια συνεργασία, προϊοντική ποιότητα, ανταγωνιστικότητα και διαχείριση προγραμμάτων και ευελιξία.

  • 11/7/2013

Η Pirelli κέρδισε το Volkswagen Group Award 2013, το περίοπτο βραβείο που η διεθνής κατασκευάστρια αυτοκινήτων απονέμει στους καλύτερους προμηθευτές της. Η ιταλική φίρμα ονομάστηκε ‘Παγκόσμιος Πρωταθλητής’ από τη Volkswagen: ένας ισχυρός και αφοσιωμένος, αξιόπιστος εταίρος που υποστηρίζει το Volkswagen group.

Το Volkswagen Group αναφέρθηκε επίσης στη «σταθερή αφοσίωση, ανταγωνιστικότητα και καινοτόμο δύναμη της Pirelli, με την εξέλιξη τεχνολογίας runflat υπογραμμίζοντας την τεχνογνωσία της εταιρείας και την ικανότητά της να απαντά σε μελλοντικές προκλήσεις».

Το βραβείο δόθηκε στην Pirelli σε τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Δρέσδη (Γερμανία) από τον Πρόεδρο Δ.Σ. της Volkswagen AG, Prof.Dr.Martin Winterkorn και τον Dr. Francisco Javier Garcia Sanz, Μέλος Δ.Σ. της Volkswagen AG υπεύθυνο ‘Προμηθειών’.

Αυτή η τελευταία αναγνώριση είναι αποτέλεσμα πολυετούς συνεργασίας, στο πλαίσιο της οποίας η Pirelli εφοδιάζει με έξι εκατομμύρια ελαστικά υπερυψηλών επιδόσεων - Ultra High Performance (UHP) το χρόνο το Volkswagen Group και συνεργάζεται μαζί του στην ανεύρεση ειδικών λύσεων προσαρμοσμένων αποκλειστικά στις απαιτήσεις κάθε μοντέλου, που γίνονται σημείο αναφοράς και στην αγορά aftermarket.

Η Pirelli έχει αυτή τη στιγμή πάνω από 200 εγκρίσεις τύπου για το Volkswagen Group, σε διαστάσεις από 15 – 21”. Άλλες 250 εγκρίσεις τύπου είναι αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη, πολλές από τις οποίες θα μπουν στην παραγωγή τα επόμενα χρόνια.

Η μεγάλη λίστα μοντέλων που αυτή τη στιγμή εφοδιάζονται με Pirelli περιλαμβάνει αυτοκίνητα υψηλού κύρους, όπως Porsche Carrera, Boxster, Cayenne και Panamera, Lamborghini Aventador και Gallardo, Bentley Continental GT Flying Spur καθώς και τα μοντέλα Audi A3, A4, A5, A6, A7, A8, Q3, Q7, RS5, RS6 και TT, συν τα Volkswagen Tiguan, Touareg, Phaeton και Golf.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο γκρουπ δεν περιορίζεται στην Ευρωπαϊκή αγορά αλλά εκτείνεται και σε άλλες περιοχές όπως Λατινική Αμερική, Μεξικό και Κίνα. Η Pirelli και το Volkswagen Group συμμετέχουν επίσης σε ένα κοινό εταιρικό πρόγραμμα ανάπτυξης στη Ρωσία και τις ΗΠΑ.